Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najzmogljivejši do zdaj
Premiera: Lamborghini Urus SE
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.04.2024 11:53

Tako kot mnogi drugi proizvajalci so tudi pri Lamborghiniju izkoristili priložnost in na avto salonu v Pekingu predstavili prenovljenega Urusa, ki je prvič na voljo s priključno-hibridnim pogonskim sklopom.

Peter Pirkovič Lamborghini

Urus je po šestih letih od prve premiere dobil nekaj novih oblikovnih potez, prenova pa je v največji meri zajela prav pogonsko tehniko. Urus SE (črka E je dodana kot elektrika) je opremljen s kombinacijo bencinskega in električnega motorja. Glavnino dela še vedno opravlja zmogljivi štirilitrski V8 motor s 456 kW (620 KM), za dodatno pomoč pa so mu vgradili še 141 kW elektromotor, ki ga energijsko hrani 25,9 kWh litij-ionska baterija. Skupna sistemska moč obeh znaša kar 588 kW (800 KM), navora pa je za 950 Nm. Ta brutalna moč pogonskega sklopa omogoča, da se velikan z mesta do 100 km/h odrine v 3,4 sekunde, medtem ko do 200 km/h potrebuje skupno 11,2 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri 312 km/h. Impresivno. Pri Lamborghiniju navajajo, da bo Urus SE povsem na elektriko prevozil 60 kilometrov.

Italijanski SUV je hkrati dobil še nekaj stilskih izboljšav, ki so povezane s potezami modela Revuelto. Opazno nov je sprednji odbijač, maska in LED matrični žarometi, ki uvajajo nov svetlobni podpis, prav tako nova so tudi 23-palčna platišča, medtem ko na zadku opazimo prenovljena vrata, luči in difuzor. Pri Urusu SE je med drugim možno izbirati med 47 različnimi barvami zunanjosti, vključno s tisto, ki jo opazite na fotografijah (Arancio Egon). Posodobljena je bila tudi potniška kabina potovalnega velikana iz Sant’Agate Bolognese. Na sredini armaturne plošče je nov 12,3-palčni zaslon z novo grafiko in novo različico programske opreme HMI, nov je tudi videz prezračevalnih šob, medtem ko ima osrednji izbirnik profilov vožnje še tri nove možnosti - Full EV Drive, Hybrid, Performance in Recharge.

Cene zanj še niso razkrili, bo pa ta zagotovo nekoliko višja od tistega z oznako S.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
darker29.04.2024 06:47
top!
© Copyright 1999-2022 Avtomanija