Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nov japonski električni terenec
Koncept: Mazda Arata
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.04.2024 22:01

Mazda je v Pekingu predstavila električni koncept Arata, ki naj bi ga začeli proizvajati do konca naslednjega leta.

Urša Prosenjak

Podobno kot električno limuzino EZ-6 je tudi Arato razvilo skupno podjetje Changan Mazda. Za serijsko verzijo bo najverjetneje uporabljena alfanumerična kombinacija imena, enako kot pri ostalih Mazdinih imenih. Na Kitajskem je podjetje že zaščitilo ime EZ-60 in možno je, da ga bodo uporabili za ta model.

Arata, kar po japonsko pomeni novo ali sveže, je privlačen terenec, ki je predviden z izključno električnim pogonom. Privzema znani oblikovalski jezik Kodo in ima relativno majhna okna, elegantne luči spredaj in zadaj ter osvetljeno masko. Osvetljen je tudi velik napis Mazda ob straneh. Ker je še vedno koncept, ima namesto običajnih ogledal kamere, prav tako nima kljuk na vratih in zadnjega brisalca. Zajeten spojler je razpolovljen z navpično tretjo zavorno lučjo, ki se zdi, da sega do strešne plošče.

Nič še ni znanega o prodaji izven Kitajske, niti ni znano, kje bodo Arato predvidoma proizvajali.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
darker26.04.2024 09:29
Lepo
zraice01.05.2024 18:01
Dobra fora ta nova pokončna tretja zavorna luč, kot pri astri
© Copyright 1999-2022 Avtomanija