Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Še bolj naviti osemvaljnik
Premiera: Porsche Cayenne GTS
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.04.2024 11:38

Porsche bo na avtomobilsko razstavo v Pekingu pripeljal dve novi izvedbi Cayenna. GTS v klasični in kupejevski SUV izvedbi. Promocijske fotografije so posneli pri naših južnih sosedih.

Peter Pirkovič Porsche

Lansko leto so Nemci Cayennna temeljito prenovili in ga pred kratkim poslali v prodajne salone. Zdaj pa na vrsto prihajajo še njegove posebne izvedbe. Ena takšnih je dinamični GTS, ki zna biti presneto hiter ali zelo udoben na daljših potovanjih. Torej, pod sprednjim pokrovom ima ta vgrajen preverjen štirilitrski V8 biturbo motor s 368 kilovati moči (500 KM), kar je 30 kilovatov več kot pri predhodniku. Nekaj malega je narasel tudi navor in sicer za 40 Nm (skupno 660 Nm), obenem pa pri Porscheju navajajo, da prenovljeni 8-stopenjski samodejni menjalnik Tiptronic S zaradi krajših odzivnih in prestavnih časov v režimih Sport in Sport Plus občutno izboljša vozne zmogljivosti. Za mnoge pomemben podatek je tudi ta, da odriv z mesta do 100 km/h traja vsega 4,4 sekunde, medtem ko najvišjo hitrost doseže pri 275 km/h.

Podvozje prenovljenega Cayenna GTS je nižje še za 10 milimetrov, pogon je speljan na vsa štiri kolesa, dodatno pa je ta model serijsko opremljen s prilagodljivim zračnim vzmetenjem, vključno z aktivnim uravnavanjem blažilnikov (PASM) in sistemom porazdelitve navora (PTV Plus). Ena od tehničnih novosti je tudi ta, da ima razdelilno gonilo štirikolesnega pogona Porsche Traction Management (PTM) svoj tekočinski hladilni krogotok. Tudi to je GTS prevzel od visokozmogljivega modela Turbo GT. Omenjena tehnična rešitev omogoča stabiliziranje trajnih obremenitev, če bi uporabnik avto preskušal na dirkališčih ali ovinkastih gorskih cestah. Po želji je pri Coupeju mogoče stopnjo športnosti povečati še s sredinsko nameščenim športnim izpušnim sistemom.

Oznaka GTS cestnemu velikanu prinaša tudi edinstvene dodatke na zunanjosti in v potniški kabini, da bi bil ta še malenkost bolj ekskluziven. Denimo, opaziti je, da ima ta veliko večje odprtine za zajem zraka spredaj, žarometi in luči so nekoliko zatemnjene, zavorne čeljusti so obarvane v rdeče, medtem ko notranjost krasijo športni GT volan, športni sedeži, na več mestih je opažena uporaba brušenega usnja, na novo je urejena tudi ambientalna osvetlitev, zelo dobro pa je poskrbljeno tudi za glasbo (Bose ozvočenje). Cayenne GTS Coupe ima ob tem serijsko še fiksno panoramsko stekleno streho in prilagodljivo pomičen zadnji usmernik zraka.

Avto v prodajne salone pripelje poleti, a zanj že zdaj sprejemajo naročila. Cayenne GTS je v Nemčiji na voljo za 138 tisoč evrov, kupejevska izvedba pa je za 3700 evrov dražja.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
SimonsenPlus22.04.2024 12:51
Če gledam tisto jajce od Honde iz sosednjega članka… tole sploh ni drago.
SimonsenPlus22.04.2024 12:51
Če gledam tisto jajce od Honde iz sosednjega članka… tole sploh ni drago.
Makaronar22.04.2024 13:09
SimonsenPlus, res, samo slabih 100.000€ drazje
darker22.04.2024 14:13
Vse kar je več kot 40K je v SLO že drag avto.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija