Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dodatnih 23 centimetrov in 7 sedežev
Prve fotografije: Citroen C3 Aircross
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.04.2024 15:06

Francozi so po nekaj mesecih od prve premiere popolnoma prenovljenega malčka C3, zdaj javnosti pokazali še križanca z oznako Aircross, ki se je dimenzijsko precej okrepil in dobil dva dodatna sedeža. Na slovenske ceste zapelje jeseni.

Peter Pirkovič Citroen

Podatkov o njem je ta trenutek zelo malo, prav tako ob prvi premieri niso pokazali fotografij potniške kabine. Kakorkoli že, simpatični C3 Aircross je tako kot njegov manjši brat grajen na tehnični osnovi, ki sliši na imel Smart Car, gre pa za platformo skupine Stellantis, na kateri so in še bodo nastali številni novi avtomobili. Denimo, tehnično zelo sorodna mu je pred kratkim predstavljena Opel Frontera.

Če je videz tega križanca B segmenta, kjer mrgoli največ konkurence in temu posledično tudi največ kupcev, nekako pričakovan, je popolna novost dejstvo, da je C3 Aircross zdaj na voljo tudi z dvema dodatnima sedežema v tretji sedežni vrsti. Ti bodo najverjetneje na seznamu dodatne opreme. Hkrati velja izpostaviti podatek, da je avto zdaj daljši za 23 centimetrov in v dolžino meri 4,39 metra. To pa je tudi edini uraden tovarniški podatek, v povezavi z dimenzijami. 

Jasno je, da so obliko zunanjosti črpali iz študijskega vozila Oli. Pokončen sprednji del z robustnim odbijačem in aluminijasto zaščito motorja je dodatno opremljen s prepoznavnim Citroenovim logotipom in svetlobnim podpisom, razdeljenim na tri svetlobne segmente, medtem ko so se na zadnjem delu oblikovalci poslužili navpičnih linij, ki posledično omogočajo dober izkoristek prtljažnega prostora.

Zelo skopi s podatki so tudi kar se tiče motorizacije. Uradno sporočajo, da bo ta na voljo kot baterijsko vozilo ali pa bo opremljen z elektrificiranim bencinskim pogonom, kar neuradno pomeni, da bo na voljo 1,2-litrski trivaljnik v klasični zasnovi ali kot 48-voltni blagi hibrid, pri elektriki pa bo pogon zagotavljal 115-kilovatni elektromotor, ki ga bodo napajale 54 kWh baterije. 

O avtomobilu bomo več izvedeli konec junija, ko bo na sporedu podrobna predstavitev. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens18.04.2024 17:02
Ko sem na hitro pogledal sem pomislil na Dacio.
5VAR0G18.04.2024 17:51
Tale izgleda pa prav posrečeno za razliko od prekratkega e-C3
macolar18.04.2024 18:18
Najbolj zgrešena je značka. Lep čas so jo prav pametno integrirali v obliko avta, medtem ko novi/stari jajček na avto ne paše. To je tudi dokaz da retro vedno ne deluje.
shark91118.04.2024 20:46
Se strinjam za značko, obup!! Druga "vrhunska" zadeva pa njihov "slavni" trivaljnik...
milky19.04.2024 12:41
Ko ti je ambicija da premagaš nizkocenvno Dacio, ki pa vmes postane alternativa Škode in na koncu izpadeš samo cenen.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija