Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zadnjo dirko vikenda osvojil Bautista
VN Katalonije - 2. Dirka
Zadnjo dirko vikenda osvojil Bautista
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.03.2024 16:42

Dvakratni prvak na domači stezi osvojil prvo zmago letošnje sezone.

Matic Kovačič

Zmagovalec druge, 20 krogov dolge dirke razreda Superbike na stezi v Barceloni, ki je potekala v oblačnem, a suhem vremenu, je postal tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki je tako v šesti letošnji dirki prišel do prve zmage. Ob koncu je slavil s prednostjo dveh sekund pred moštvenim kolegom Nicolom Bulego, s tretjim mestom pa je odličen vikend za tovarniško ekipo BMW zaključil Toprak Razgatlioglu.

Ekipni uspeh nemškega proizvajalca je s četrtim mestom dopolnil Razgatlioglujev moštveni kolega Michael van der Mark, ki je tako dokazal, da je po dveh letih težav s poškodbami spet povsem pripravljen. Danilo Petrucci se je z Ducatijem ekipe Barni uvrstil na končno peto mesto in poskrbel za tri motorje italijanskega proizvajalca med prvo peterico, prvo šesterico pa je tokrat zaključil britanski tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes in tako na pozitiven način zaključil domačo dirko za njegovo ekipo.

Za izkušenim Britancem se je na končno sedmo mesto uvrstil avstralski dirkač ekipe GRT Yamaha Remy Gardner, ki je sicer cilj prečkal kot šesti, a je zaradi nespoštovanja meja steze v zadnjem krogu izgubil mesto. Z osmim mestom je v šesti dirki v barvah Yamahe do svojih prvih točk za japonskega proizvajalca prišel šestkratni prvak Jonathan Rea, ki se je tudi znašel v sendviču obeh dirkačev ekipe GRT, saj je končno deveto mesto osvojil švicarski dirkač Dominique Aegerter. Prvo deseterico je tokrat zaključil ameriški dirkač ekipe Bonovo BMW Garrett Gerloff.

Tik za njim je na enajstem mestu zaključil njegov moštveni kolega Scott Redding v solidnem zaključku sicer težavnega vikenda za nemško ekipo, na končno dvanajsto mesto je po težavah z obrabo pnevmatik v zadnjih krogih padel dirkač ekipe MarcVDS Ducati Sam Lowes, na končno trinajsto mesto pa se je po izgubi časa v prvem krogu, saj je bil vpleten v nesrečo pred njim, uspel prebiti drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli. Tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge je zadnjo dirko njegovega domačega vikenda, saj živi le 30 minut stran od steze v Barceloni, sklenil s štirinajstim mestom v zelo težavnem začetku sezone za japonskega proizvajalca, zadnji dobitnik točk pa je bil še en domačin Tito Rabat s Kawasakijem ekipe Puccetti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija