Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vinales do prve zmage v barvah Aprilie
VN Portugalske - Sprint Dirka
Vinales do prve zmage v barvah Aprilie
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.03.2024 18:19

Vinales z zmago na krajši preizkušnji ekipi povrnil za vso trdo delo in predvsem potrpežljivost.

Matic Kovačič

Zmagovalec 12 krogov dolge Sprint preizkušnje je postal tovarniški dirkač Aprilie Maverick Vinales, potem ko je izkoristil napako pri zaviranju do takrat Francesca Bagnaie štiri kroge pred koncem in vodstva ni več izpustil iz rok. Ob koncu si je uspel pridirkati sekundo prednosti pred Marcom Marquezom, ki je v barvah ekipe Gresini z drugim mestom prišel do prvih stopničk, medtem ko je zadnje mesto na stopničkah tokrat osvojil kralj Sprint dirk Jorge Martin na Ducatiju ekipe Pramac.

Prvih osem krogov dirke vodilni tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia se je po napaki moral zadovoljiti s četrtim mestom, hkrati pa je za seboj v zadnjem krogu uspel zadržati nevarne napade Jacka Millerja in Enee Bastianinija, ki sta se s tovarniškim KTM-om in drugim tovarniškim Ducatijem uvrstila na peto in šesto mesto, dirkače med četrtim in šestim mestom pa sta na koncu ločili le dve desetinki.

Španski novinec Pedro Acosta je še enkrat več navdušil s sedmim mestom v drugem dirkaškem vikendu v razredu MotoGP, medtem ko se je njegov precej bolj izkušeni rojak, drugi tovarniški dirkač Aprilie tokrat moral zadovoljiti s končnim osmim mestom. Zadnjo točko je v precej boljšem začetku vikenda za Yamaho osvojil Fabio Quartararo, ki se je edini odločil za uporabo medium pnevmatik spredaj in zadaj, medtem ko so ostali dirkači uporabljali trdo sprednjo in mehko zadnjo pnevmatiko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija