Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu z izjemnim zaključkom do prve zmage za BMW
VN Katalonije - 1. Dirka
Razgatlioglu z izjemnim zaključkom do prve zmage za BMW
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.03.2024 15:16

Dirko odločila velika obraba zadnje pnevmatike, ki je vsem dirkačem povzročala nemalo težav.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve, 20 krogov dolge preizkušnje razreda Superbike v Barceloni je postal tovarniški dirkač ekipe BMW Toprak Razgatlioglu, ki je v drugi polovici dirke izkoristil nadoknadil skoraj pet sekund zaostanka, hkrati pa izkoristil velike težave z oprijemom zadnje pnevmatike do tedaj vodilnega Nicola Bulege in ob koncu slavil s prednostjo osmih desetink sekunde ob prvi zmagi BMW-ja po Superpole dirki na Portugalskem leta 2021. Bulega s tovarniškim Ducatijem se je na koncu moral sprijazniti s končnim drugim mestom, s čimer je ponovno prevzel vodstvo v skupnem seštevku, za ekipni uspeh tovarniške ekipe Ducatija pa je s tretjim mestom poskrbel Alvaro Bautista, ki se je do stopničk ob izjemni vožnji prebil iz začetnega štirinajstega.

S četrtim mestom je svoj povratek na dirkaške steze po suspenzu nadaljeval Andrea Iannone in tako poskrbel za tri Ducatije med prvo četverico. Skozi cilj mu je sledil rojak Andrea Locatelli, ki je bil s petim mestom najboljši dirkač z Yamaho, prvo šesterico pa je tokrat zaključil Kawasakijev tovarniški dirkač Alex Lowes, ki je tako za eno točko izgubil vodstvo v skupnem seštevku.

Kot sedmi je tokrat dirko zaključil dirkač ekipe Barni Ducati Danilo Petrucci, ki je za seboj uspel v zadnjem krogu zadržati nalet Dominiqua Aegerterja, ki je tako na svoj račun ob koncu vpisal osmo mesto. Drugi tovarniški dirkač ekipe BMW Michael van der Mark je po izjemno hitrem začetku, ko je bil v boju za stopničke, v drugi polovici dirke popustil in dirko zaključil kot deveti, kot deseti pa je tokrat zaključil italijanski dirkač Axel Bassani, ki se je tako veselil prve uvrstitve med prvih deset kot tovarniški dirkač Kawasakija.

Med dobitnike točk so se uvrstili še dirkač ekipe Motocorsa Ducati Michael Rinaldi na končnem enajstem mestu, dirkač ekipe Bonovo BMW se je po počasnem začetku dirke, ki ga je preživel izven dobitnikov točk, do konca le te uspel prebiti do dvanajstega mesta, sledila pa sta mu oba tovarniška dirkača Honde, saj sta dirko Iker Lecuona in Xavi Vierge zaključila na trinajstem in štirinajstem mestu, ločilo pa ju je le 39 tisočink sekunde. Zadnjo točko je tokrat za končno petnajsto mesto osvojil avstralski dirkač GRT Yamahe Remy Gardner.

Omeniti velja še odstop tovarniškega dirkača Yamahe Jonathana Ree, ki je tako še ob četrti dirki v letošnji sezoni ostal brez točk in tudi odstop Sama Lowesa, ki je padel, potem ko je že imel prednost sekunde pred konkurenco po prvih nekaj krogih dirke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija