Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lowes slavil še drugič za konec prvega dirkaškega vikenda
VN Avstralije - 2. Dirka
Lowes slavil še drugič za konec prvega dirkaškega vikenda
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.02.2024 10:03

Kawasakijev dirkač z zmago v prvem vikendu sezone podvojil zmagoslavja japonskega proizvajalca v celotni lanski sezoni.

Matic Kovačič

Zmagovalec ponovljene, le na 11 krogov skrajšane druge dirke, saj je bila originalna dirka zaradi grdega padca Jonathana Ree prekinjena z rdečo zastavo, je postal Kawasakijev dirkač Alex Lowes, ki je do zmage prišel z izjemnim prehitevanjem Alvara Bautiste po zunanji strani tri ovinke pred koncem dirke in vodstvo uspel zadržati do konca. Na koncu je vodilna dva dirkača ločilo le 48 tisočink sekunde, s tretjim mestom in zaostankom 1.1s pa je vikend zaključil Danilo Petrucci z Ducatijem ekipe Barni.

Andrea Iannone je s svojim Ducatijem ekipe GoEleven prvi vikend po vrnitvi v dirkaški pogon po suspenzu zaključil s četrtim mestom, s še enim petim mestom je svoj prvi vikend v razredu Superbike sklenil drugi tovarniški dirkač Ducatija Nicolo Bulega, prvo šesterico pa je tokrat zaključil Michael Rinaldi z Ducatijem ekipe Motocorsa in se tako pobral po težavnem začetku v prvi dirki.

Sam Lowes je prvi vikend v prvenstvu Superbike zanj in za ekipo MarcVDS Ducati sklenil z zelo solidnim sedmim mestom, medtem ko se je do končnega osmega v zadnjih krogih uspel prebiti dirkač ekipe Bonovo BMW Garrett Gerloff, ki je tokrat bil najboljši predstavnik nemškega proizvajalca. Dominique Aegerter je z Yamaho ekipe GRT dirko zaključil kot deveti, potem ko je na štartno ciljni ravnini uspel za seboj zadržati nizozemskega dirkača Michaela van der Marka iz ekipe Rokit BMW, ki je tako sklenil prvo deseterico. Švicarja in Nizozemca je ob koncu ločilo le 7 tisočink sekunde.

A izjemno majhne razlike so se tudi nadaljevale, saj je Axel Bassani svoj prvi vikend v barvah tovarniške ekipe Kawasakija sklenil z enajstim mestom in le 24 tisočink sekunde za Nizozemcem pred njim. Domači adut Remy Gardner se je z drugo Yamaho ekipe GRT po štartu iz zadnjega mesta uspel prebiti do končnega dvanajstega, kot trinajsti pa je dirko zaključil edini tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge. Zadnje točke sta si za štirinajsto in petnajsto mesto razdelila dirkača ekip GMT94 Yamaha Philipp Oettl in MotoX Yamahe Brad Ray.

Dirka ne bo ostala v dobrem spominu dirkaču tovarniške ekipe Yamahe Andrei Locatelliju, saj je v zadnjem krogu ob poskusu prehitevanja Lowesa za drugo mesto padel in odstopil, kot tudi ne Topraku Razgatliogluju, saj je ob originalnem štartu pred rdečo zastavo prišlo do eksplozije agregata njegovega BMW-ja in tako ni dobil dovoljenja za ponovni štart dirke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija