Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lowes do zelo emocionalne zmage
VN Avstralije - Superpole Dirka
Lowes do zelo emocionalne zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.02.2024 08:44

Kawasakijev tovarniški dirkač končal štiriletno zmagovalno sušo.

Matic Kovačič

Zmagovalec 10 krogov dolge Superpole dirke je z odlično vožnjo postal tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, ki je tako slavil prvič po drugi dirki v Avstraliji leta 2020. Izkušeni Britanec si je ob koncu dirke uspel pridirkati prednost 1.1s pred drugouvrščenim tovarniškim dirkačem Yamahe Andreo Locatellijem, s tretjim mestom pa je do svojih prvih stopničk za tovarniško ekipo BMW prišel Toprak Razgatlioglu, ki je tako poskrbel, da je nemški proizvajalec že na začetku sezone po lanski sezoni brez stopničk letos popravil to dejstvo.

Tik za Razgatlioglujem je skozi cilj pridirkal Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, oba je na koncu ločilo le 74 tisočink v za Španca najboljši predstavi letošnje sezone, vključujoč testiranja do sedaj. Peto mesto si je zagotovil včerajšnji zmagovalec, Bautistin moštveni kolega Nicolo Bulega, ki je za seboj v zadnjem krogu uspel zadržati nalet domačina Remyja Gardnerja, ki je s šestim mestom zapolnil drugo štartno vrsto za popoldansko drugo dirko.

Končno sedmo mesto in začetek iz tretje štartne vrste si je zagotovil Gardnerjev moštveni kolega iz ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter, končno osmo mesto si je zagotovil novinec iz ekipe MarcVDS Ducati Sam Lowes, zadnjo točko za končno deveto mesto pa si je zagotovil dirkač ekipe Motocorsa Michael Rinaldi.

Dirka se je na slabši način končala za enega od junakov prve dirke letošnje sezone Andreo Iannoneja, saj je po mehanski težavi njegovega Ducatija izpadel iz boja za stopničke in Superpole dirko zaključil kot štirinajsti, izven dobitnikov točk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija