Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bulega do senzacionalne zmage ob debiju
VN Avstralije - 1. Dirka
Bulega do senzacionalne zmage ob debiju
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.02.2024 08:31

Bulega po prvem najboljšem štartnem položaju s prvo zmago zaokrožil odličen dan za Italijo, ki je v Superbike razredu zasedla prva tri mesta.

Matic Kovačič

Zmagovalec uvodne, 20 krogov dolge dirke razreda Superbike, ki je vsebovala tudi obvezen postanek, saj so dirkači zaradi previsokih temperatur pnevmatik z enim sezon lahko opravili največ 11 krogov, je ob svojem debiju za tovarniško ekipo Ducatija postal trenutni Supersport prvak Nicolo Bulega. Slednji je ob koncu slavil s prednostjo 2,2s pred rojakom in tovarniškim dirkačem Yamahe Andreo Locatellijem, s tretjim mestom pa je v prvi dirki po štiriletnem suspenzu navdušil Andrea Iannone, ki letos dirka za ekipo GoEleven Ducati.

S četrtim mestom je prvo sezono kot vodilni dirkač tovarniške ekipe Kawasakija odprl Britanec Alex Lowes, medtem ko je na končnem petem mestu po dodani kazni 1,2s zaradi prehitrega postanka svojo prvo dirko kot član tovarniške ekipe BMW zaključil turški dirkač Toprak Razgatlioglu, ki je sicer cilj prečkal kot četri. Prvo šesterico je z zelo dobro predstavo, ki jo je zaradi bolezni in zelo malo dirkanja čez zimo začel oslabljen, zaključil švicarski dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter.

S sedmim mestom je sezono, v kateri bo bolj kot karkoli drugega želel ostati zdrav, začel Nizozemec Michael van der Mark v zelo solidni dirki za ekipo Rokit BMW, ki jo je sicer začel šele iz šestnajstega mesta. Danilo Petrucci je svojo drugo sezono z ekipo Barni Ducati, v kateri bo lovil uvrstitve na stopničke, začel z osmim mestom, ameriški dirkač ekipe Bonovo BMW Garrett Gerloff je za začetek druge sezone z ekipo na svoj račun vpisal deveto mesto, prvo deseterico pa je tokrat zaključil Hondin tovarniški dirkač Xavi Vierge.

Svojo epizodo v ekipi Bonovo BMW je po dodani kazni dveh sekund zaradi prehitrega postanka na končnem enajstem mestu zaključil Scott Redding, ki je sicer cilj prečkal kot deseti. Z dvanajstim mestom je svojo kariero tovarniškega dirkača po opravljeni kazni dolgega kroga zaradi neodgovorne vožnje iz začetka dirke začel Axel Bassani s Kawasakijem, medtem ko si je ob debiju tako zanj kot za ekipo trinajsto mesto pridirkal Sam Lowes z ekipo MarcVDS Ducati. Michael Rinaldi je prvo dirko za svojo novo ekipo Motocorsa Ducati sklenil na štirinajstem mestu, zadnjo točko pa je za petnajsto mesto po padcu na začetku dirke in nadaljevanju osvojil branilec naslova Alvaro Bautista.

Še malo slabše je ob debiju za tovarniško ekipo Yamahe šlo Jonathanu Reii, ki je ob koncu osvojil šele sedemnajsto mesto in tako prvo dirko v modrem zaključil brez točk. Omeniti velja tudi odstop domačina Remyja Gardnerja, ki je brez uvrstitve ostal po dotiku z Axlom Bassanijem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija