Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Martin z novo zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku
VN Indonezije - Sprint Dirka
Martin z novo zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.10.2023 17:06

Ducati s trojno zmago osvojil konstruktorski naslov v letošnji MotoGP sezoni.

Matic Kovačič

13 krogov dolo Sprint dirko, ki je potekala na zelo razbeljenem asfaltu, saj je steza v času preizkušnje imela skoraj 60 stopinj Celzija, je dobil španski dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, ki je s šesto zmago na zadnjih sedmih dirkah prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Na drugem mestu je dirko po povratku zaradi zlomljene ključnice zaključil dirkač ekipe Mooney VR46 Luca Marini, na tretjem pa je za odličen ekipni uspeh poskrbel še Marco Bezzecchi, ki ta vikend dirka kljub dejstvu, da si je tudi on prtekli konec tedna zlomil ključnico.

Na končnem četrtem mestu je preizkušnjo zaključil sicer večino dirke vodilni tovarniški dirkač Aprilie, ki v zadnjih nekaj krogih ni več uspel držati zelo visokega ritma spredaj, za seboj pa je v zadnjih krogih uspel zadržati Fabia Quartarara, ki je bil z Yamaho tokrat peti v solidni predstavi za japonskega proizvajalca. Prvo šesterico je tokrat z novo zelo impresivno predstavo zaključil dirkač ekipe Gresini Fabio Di Giannantonio, ki je formo iz Japonske preselil tudi v Indonezijo.

Na končnem sedmem mestu je z najboljšo predstavo v letošnji sezoni, ki je bila polna poškodb, zaključil tovarniški dirkač Ducatija Enea Bastianini, ki je za seboj uspel zadržati svojega moštvenega kolega, ki je s končnim osmim mestom in dvema točkama izgubil vodstvo v skupnem seštevku in sedaj za vodilnim Martinom zaostaja za sedem točk. Zadnjo točko je za deveto mesto tokrat osvojil tovarniški dirkač avstrijskega KTM-a Jack Miller.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija