Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Marc Marquez podpisal za Gresini
Uradno
Marc Marquez podpisal za Gresini
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.10.2023 13:13

Ni presenečenje, je pa zdaj vsaj uradno - španski as bo prihodnje leto dirkal na Gresinijevem Ducatiju.

Artur Švarc

Po predčasne odhodu od Honde je bilo le vprašanje, kam se bo, če sploh, 30-letni 6-kratni svetovni prvak podal. Sedel bo na leto dni starega Desmosedicija pri Gresiniju, kjer bo skupaj z bratom Alexom tvoril dirkaški par Marquez. Pogodba je podpisana za eno leto, kar Marquezu omogoča, da ima proste roke pri iskanju ekipe  za 2025, ko se izteče tudi večina pogodb ostalih dirkačev.

"Navdušen sem nad novim izidom, odločitev seveda ni bila lahka, ker je to velika sprememba. A včasih je v življenju pomembno, da stopiš iz cone udobja in vložiš nekaj novega truda, da bi rasel," je povedal Marquez.

"Moral bom prilagoditi moj način vožnje, kar ne bo lahko, verjamem pa, da mi bo pomagala cela ekipa Team Gresini. Komaj čakam, da lahko začnem delati v novem okolju."

»To je zgodovinski trenutek za družino Gresini,« je dodala lastnica ekipe Nadia Padovani Gresini.

»Dejstvo, da se je Marc odločil dirkati z nami, je preprosto fantastično in zelo smo srečni, da lahko to tudi uradno potrdimo.«

»Zahvaliti se moramo tudi Fabiu Di Giannantoniu za njegov profesionalizem in mu želimo vse najboljše v nadaljevanju kariere.«

Marquez je imel sprva pomisleke, ker mu ne bo na voljo aktualni tovarniški Ducati, vendar sta tako VR46 kot Gresini dobila nekaj dirk z leto dni staro mašinerijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija