Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista dobil epsko dirko
VN Aragonije - Superpole Dirka
Bautista dobil epsko dirko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.09.2023 11:54

Sprinterska preizkušnja odločena šele v zadnjem sektorju zadnjega kroga.

Matic Kovačič

Kratko, 10 krogov dolgo dopoldansko preizkušnjo, ki določa prve tri štartne vrste za popoldansko daljšo preizkušnjo, je dobil Ducatijev tovarniški dirkač Alvaro Bautista, potem ko je v zadnjem krogu na hrbtni ravnini izkoristil precej večjo motorno moč njegovega Ducatija in se prebil v vodstvo, ki ga je v zadnjem ovinku tudi uspel zadržati. Na končnem drugem mestu je z zaostankom 0.179 sekunde dirko zaključil Kawasakijev tovarniški dirkač Jonathan Rea, zadnje mesto na stopničkah pa si je zagotovil še Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu, vse tri dirkače pa je na koncu ločilo le 0.475 sekunde.

Razgatlioglujev moštveni kolega Andrea Locatelli si je še drugič v tem dirkaškem vikendu zagotovil končno četrto mesto, zmagovalec sobotne prve dirke, član tovarniške ekipe Ducatija Michael Rinaldi, je bil tokrat peti, šesto mesto in zadnje v drugi štartni vrsti pa si je zagotovil še Hondin tovarniški dirkač Iker Lecuona.

Xavi Vierge z drugo tovarniško Hondo si je uspel zagotoviti končno sedmo mesto in začetek iz tretje štartne vrste v popoldanski preizkušnji, kjer bo imel družbo na Superpole dirki osmega dirkača ekipe GoEleven Ducati Phillipa Oettla in dirkača ekipe Bonovo BMW Garretta Gerloffa, ki je osvojil končno deveto mesto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija