Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Martin z novo zmago še malenkost bližje Bagnaii
VN Indije - Sprint Dirka
Martin z novo zmago še malenkost bližje Bagnaii
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.09.2023 16:10

Dirko najprej zaznamovalo čakanje zaradi močnega dežja ter posledičnega hitrega sušenja steze in nesreča med moštvenima kolegoma Bezzecchijem in Marinijem, ki se je končala s poškodbo slednjega.

Matic Kovačič

Zmagovalec 11 krogov dolge Sprint dirke v razredu MotoGP je postal dirkač ekipe Pramac Ducati, ki je vodil praktično od prvega zavoja preizkušnje, ob koncu pa slavil s prednostjo 1.4 sekunde pred tovarniškim dirkačem Ducatija in vodilnim v skupnem seštevku Francescom Bagnaio, medtem ko je na tretjem mestu, le sekundo za Bagnaio, sobotno preizkušnjo zaključil tovarniški dirkač Honde Marc Marquez, ki je dobre kvalifikacije spremenil v prve stopničke po uvodnem Sprintu letošnje sezone v portugalskem Portimau.

A tudi dirkaču Honde ni bilo lahko, saj je tik za njim na četrtem mestu zaključil tovarniški dirkač ekipe KTM Brad Binder, ki se je na mesto tik pod stopničkami prebil iz začetnega trinajstega, hkrati pa je tik za seboj imel družbo sicer na Sprintu izjemno hitrega Marca Bezzecchija iz ekipe Mooney VR46, ki se je do petege mesta prebil po prebijanju iz ozadja zaradi dotika z moštvenim kolegom Luco Marinijem v prvem ovinku, pri čemer si je slednji zlomil ključnico in že zaključil z nastopi ta dirkaški vikend. Šesto mesto si je ob vsem kaosu okrog njega uspel zagotoviti tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo in tako prišel do sobotnih točk prvič po dirki v Assnu.

Sedmo mesto si je po začetku dirke iz petnajstega mesta zagotovil drugi tovarniški dirkač ekipe KTM Jack Miller, osmo mesto in dve točki sta tokrat šli na račun tovarniškega dirkača Aprilie Mavericka Vinalesa, z devetim mestom pa je sploh do svojih prvih točk na sobotnih preizkušnjah prišel dirkač ekipe RNF Aprilia Raul Fernandez.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija