Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu dobil kaotično dirko za drugo zmago v vikendu
VN Francije - Superpole Dirka
Razgatlioglu dobil kaotično dirko za drugo zmago v vikendu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.09.2023 12:07

Kratko dirko zaznamovala incidenta med Reddingom in Gerloffom ter moštvenima kolegoma pri Ducatiju Bautisto in Rinaldijem.

Matic Kovačič

Kratko, deset krogov dolgo dirko razreda Superbike, ki določa prve tri štartne vrste v popoldanski daljši preizkušnji, je s prednostjo sekunde pred konkurenco dobil tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu. Na končnem drugem mestu je preizkušnjo, potem ko je nenamerno iz dirke v petem ovinku nekaj krogov pred koncem spravil moštvenega kolega Rinaldija in ostal brez kazni, zaključil tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, kljub očitnim poškodbam njegovega motorja, medtem ko je zadnjo stopničko in zadnje mesto v prvi štartni vrsti zasedel tovarniški dirkač Kawasakija Jonathan Rea.

Četrto mesto in začetek iz druge štartne vrste si je zagotovil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, ki je preizkušnjo zaključil le 2 desetinki za Reo pred njim, na peto mesto se je z Ducatijem ekipe Barni uspel prebiti Danilo Petrucci, na končno šesto pa potem, ko je v desetih krogih pridobil šest mest, dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter.

Loris Baz bo zadnjo domačo preizkušnjo danes popoldan pričel iz začetka tretje štartne vrste po osvojitvi sedmega mesta v Superpole dirki, na osmo mesto se je po začetku iz devetnajstega po odlični vožnji prebil dirkač ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani, zadnje mesto v tretji štartni vrsti in zadnjo točko pa si je uspel zagotoviti tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija