Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu z zmago ponovno dobil upanje v boju za naslov
VN Francije - 1. Dirka
Razgatlioglu z zmago ponovno dobil upanje v boju za naslov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.09.2023 17:23

Dirkač Yamahe izkoristil manjšo tehnično težavo Alvara Bautiste in z zmago razliko zmanjšal na 55 točk.

Matic Kovačič

Zmagovalec 20 krogov dolge prve preizkušnje razreda Superbike v Magny Coursu, ki je potekala v za francosko prizorišče netipičnih zelo vročih pogojih, je postal tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki je vodstvo prevzel 6 krogov pred koncem in se s precej boljšim tempom enostavno odpeljal, saj je drugouvrščeni Michael Rinaldi na tovarniškem Ducatiju na koncu cilj prečkal z zaostankom 2.6 sekunde, na tretje mesto pa se je z zaostankom 4.7 sekunde uvrstil tovarniški dirkač Kawasakija Jonathan Rea na eni izmed zadnjih dirk za zelene, saj se bo po koncu sezone seli k Yamahi.

S četrtim mestom je na dirki po najboljšem štartnem položaju na kvalifikacijah navdušil ameriški dirkač ekipe Bonovo BMW Garrett Gerloff, ki je tako izenačil najboljši rezultat nemškega proizvajalca v letošnji sezoni, kot peti je skozi cilj pripeljal dirkač ekipe Barni Ducati Danilo Petrucci in nadaljeval serijo odličnih rezultatov v letošnji sezoni, prvo šesterico pa je tokrat zaključil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, ki v zadnjih krogih ni imel več moči da bi napadel rojaka pred seboj.

Hkrati se je moral za šesto mesto tudi zelo potrudili, saj je tik za njim na sedmem mestu končal tovarniški dirkač BMW-ja Scott Redding, na osmo mesto je v zadnjih krogih padel drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, pri katerem je bil skozi celotno dirko prisoten moder dim iz motorja iz za zdaj še nepojasnjene težave, kot deveti je dirko zaključil nemški dirkač ekipe GoEleven Philipp Oettl, prvo deseterico pa je tokrat po manjši tehnični težavi, ko se je njegov motor enostavno ustavil in posledičnem prebijanju iz ozadja, zaokrožil drugi tovarniški dirkač Ducatija in vodilni v skupnem seštevku Alvaro Bautista.

Enajsto mesto si je ob koncu zagotovil švicarski dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter, dvanajsto mesto je šlo v roke tovarniškega dirkača Honde Xavija Viergeja, zaradi uspeha BMW-ja pa je Honda tudi izgubila četrto mesto v razvrstitvi konstruktorjev. Na končno trinajsto mesto je po začetku iz druge štartne vrste padel domačin in drugi dirkač ekipe Bonovo BMW Loris Baz, hkrati pa se je znašel v sendviču obeh tovarniških dirkačev Honde, saj si je štirinajsto mesto zagotovil drugi španski dirkač v ekipi Iker Lecuona. Zadnjo točko za končno petnajsto mesto je osvojil drugi dirkač ekipe GRT Yamaha Remy Gardner, ki je pred začetkom vikenda dobil potrditev, da tudi v naslednji sezoni ostaja član italijanskega moštva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija