Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alex Marquez do prve zmage v najelitnejšem razredu
VN Velike Britanije - Sprint
Alex Marquez do prve zmage v najelitnejšem razredu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.08.2023 17:45

Španec do popolnosti izkoristil mokre razmere in zelo hiter začetek same dirke.

Matic Kovačič

Zmagovalec 10 krogov dolgega Sprinta v razredu MotoGP, ki je potekal na mokri stezi, je postal dirkač ekipe Gresini Ducati Alex Marquez, ki je vodil večino preizkušnje, ob koncu pa tudi zdržal približevanje na koncu drugouvrščenega Marca Bezzecchija na Ducatiju ekipe Mooney VR46, ki pa ni uspel priti bliže kot na štiri desetinke sekunde, kolikor je oba dirkača ločilo ob koncu preizkušnje. Na tretje mesto se je uvrstil dirkač Aprilie Maverick Vinales in tako prišel do prvih stopničk na sobotnih sprintih.

Na končno četrto mesto se je po počasnejšem začetku dirke uspel prebiti dirkač ekipe Pramac Johann Zarco in tako ponovno dokazal svojo hitrost, v zadnjem krogu pa se je tudi uspel prebiti pred drugega tovarniškega dirkača Aprilie Aleixa Espargaroja, ki je tako preizkušnjo zaključil kot peti, hkrati pa se je znašel še v sendviču obeh Pramacovih dirkačev, saj je bil Španec Jorge Martin ob zaključku šesti.

Po zelo hitrem začetku in vodstvu v prvem krogu je ob koncu do končnega sedmega pdael tovarniški dirkač KTM-a Jack Miller, hkrati pa je čez cilj vodil avstrijski vlakec, saj sta se na zadnji dve mesti med dobitniki točk tokrat uvrstila še Augusto Fernandez iz ekipe Tech3 GasGas na osmo mesto in drugi tovarniški KTM dirkač Brad Binder, ki je osvojil končno deveto mesto.

Sobotna preizkušnja je prinesla hudo razočaranje za tovarniško ekipo Ducatija, saj sta bila Enea Bastianini in Francesco Bagnaia šele na trinajstem in štirinajstem mestu, še slabše pa je šlo dirkačem Yamahe in Honde, saj je bil najboljši Yamahin dirkač Franco Morbidelli na petnajstem mestu, najboljši Hondin dirkač pa je bil Joan Mir na končnem sedemnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija