Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautistin zmenek z zgodovino
VN Češke - 2. Dirka
Bautistin zmenek z zgodovino
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.07.2023 18:11

Dirko zaznamoval tudi odstop Topraka Razgatliogluja, ki je zaradi počene zadnje pnevmatike padel, na srečo brez posledic.

Matic Kovačič

Zmagovalec druge, 22 krogov dolge preizkušnje razreda Superbike je postal tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki se je v dokončno vodstvo prebil 6 krogov pred koncem, ko je odstopil do tedaj vodilni tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu in zanesljivo slavil še 18. letošnjo zmago, kar je nov rekord za število zmag v eni sezoni ter skupno jubilejno 50. zmag odkar dirka v prvenstvu Superbike. V boju za drugo mesto je Danilo Petrucci z Ducatijem ekipe Barni na pospeševanju iz zadnjega ovinka uspel ugnati Jonathana Reo in tako priti do svojega najboljšega rezultata v karieri, medtem ko se je dirkač Kawasakija moral zadovoljiti s končnim tretjim mestom.

A tudi to je bilo zelo ogroženo, saj je le šest stotink za Reo na četrtem mestu končal Axel Bassani z Ducatijem ekipe Motocorsa, dirkače med drugim in četrtim mestom pa je na koncu ločila le dobra desetinka in pol. Še četrtič v zadnjih petih dirkah je na končnem petem mestu preizkušnjo zaključil drugi Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi, s šestim mestom pa je dirkač ekipe GRT Yamaha Remy Gardner izenačil svojo najboljšo uvrstitev v njegovi krstni Superbike sezoni.

Edini preživeli tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli se na poletni premor odpravlja z uvrstitvijo na končno sedmo mesto, na končno osmo se je iz začetnega petnajstega prebil tovarniški dirkač ekipe BMW Scott Redding in bil ponovno najboljši predstavnik nemškega proizvajalca, deveto mesto si je ob koncu zagotovil tovarniški dirkač Honde Xavi Vierge in poskrbel da japonski proizvajalec še vedno s točko prednosti v boju za četrto mesto med konstruktorji ostaja pred BMW-jem, prvo deseterico pa je zaključil dirkač ekipe Bonovo BMW Loris Baz.

Na končnem enajstem mestu je dirko kljub še nekaj težavam z bolečinami v desni roki zaključil drugi dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter in hkrati za seboj uspešno zadržal tovarniškega dirkača Honde Ikerja Lecuone, ki je tako dirko zaključil kot dvanajsti, oba dirkača pa je ob koncu ločila manj kot desetinka sekunde. Philipp Oettl se je z Ducatijem ekipe GoEleven iz zadnjega mesta uspel prebiti do dobitnikov točk in dirko zaključil kot trinajsti, s štirinajstim mestom in zelo slabo dirko je kar pošteno razočaral drugi Kawasakijev tovarniški dirkač Alex Lowes, zadnjo točko pa je za petnajsto mesto v prvem dirkaškem vikendu po povratku po poškodbi osvojil drugi tovarniški dirkač BMW-ja Michael van der Mark.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija