Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rea do prve zmage v letošnji sezoni
VN Češke - 1. Dirka
Rea do prve zmage v letošnji sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.07.2023 16:00

Dirko zaznamovale kaotične razmere in menjava pnevmatik pri določenih dirkačih.

Matic Kovačič

Prvo daljšo, 22 krogov dolgo dirko razreda Superbike na češkem dirkališču Most, ki se je začela v mokrih, a hkrati hitro sušečih pogojih, je dobil Kawasakijev tovarniški dirkač Jonathan Rea, ki je tako slavil prvič po novembru lani. Slavil je s prednostjo več kot 4 sekund pred tovarniškim dirkačem Yamahe Toprakom Razgatlioglujem, tretje mesto in izenačitev njegovega najboljšega rezultata v razredu Superbike pa si je zagotovil dirkač ekipe Barni Ducati Danilo Petrucci, vsi dirkači na stopničkah pa so dirko začeli na intermediate pnevmatikah.

Končno četrto mesto in izenačitev njegovega najboljšega rezultata v letošnji sezoni si je po štartu iz zadnjega mesta po menjavi dežnih gum za intermediate po koncu ogrevalnega kroga zagotovil tovarniški dirkač BMW-ja Scott Redding, ki je v zadnjem krogu za seboj uspel zadržati tovarniškega dirkača Honde Ikerja Lecuono, ki je tako osvojil peto mesto in njegov najboljši rezultat po Superpole dirki v Barceloni. Prvo šesterico je tokrat zaključil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, vsi dirkači v prvi šesterici pa med dirko niso zavili v bokse.

Na končnem sedmem mestu je dirko zaključil dirkač Motocorsa Ducati Axel Bassani, ki je bil prvi z menjavo pnevmatik med dirko, osmo mesto je na koncu osvojil dirkač ekipe GRT Yamaha Dominique Aegerter, potem ko v zadnjem krogu za seboj ni uspel zadržati bistveno hitrejšega Bassanija, deveto mesto je ob koncu šlo na račun drugega Kawasakijevega tovarniškega dirkača Alexa Lowesa, prvo deseterico pa je tokrat zaključil dirkač ekipe Bonovo BMW Loris Baz in tako nadaljeval trend uvrstitev v prvo deseterico, ki ga je začel v Imoli.

Enajsto mesto si je na prvi dirki zagotovil avstralski dirkač ekipe GRT Yamaha Remy Gardner, samo dvanajsti je bil vodilni v skupnem seštevku, tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, na končnem trinajstem mestu je prvo dirko po povratku po poškodbi zaključil drugi tovarniški dirkač ekipe BMW Michael van der Mark, slabo sobotno popoldne za tovarniško ekipo Ducatija je s štirinajstim mestom zaokrožil Michael Rinaldi, zadnjo točko za končno petnajsto mesto pa je osvojil španski veteran Tito Rabat za ekipo Puccetti Kawasaki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija