Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia slavil četrtič letos
VN Nizozemske - Dirka
Bagnaia slavil četrtič letos
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.06.2023 19:32

Dirka minila v luči kar osmih odstopov, kar pomeni da so vsi dirkači, ki so uspešno zaključili dirko, uspeli priti do točk.

Matic Kovačič

Zmagovalec 26 krogov dolge dirke razreda MotoGP, ki je potekala v najbolj vročih razmerah v celotnem dirkaškem vikendu, saj je ozračje imelo blizu 30 stopinj, steza pa več kot 40, je postal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki se je z današnjo zmago po številu zmag izenačil s svojim upokojenim rojakom Andreo Doviziosom, oba imata sedaj 15 zmag. Na drugem mestu je z zaostankom 1.2 sekunde dirko zaključil dirkač ekipe Mooney VR46 Marco Bezzecchi, ki je tako včerajšnjemu medalji za zmago dodal še pokal za drugo mesto, na zadnjo zmagovalno stopničko pa se je po novi kazni za južnoafriškega dirkača Brada Binderja povzpel Apriliin tovarniški dirkač Aleix Espargaro, ki je sicer celotno dirko po kaosu na začetku dirke odpeljal s poškodovanim aerodinamičnim krilcem, ki pa se ni odlomilo.

Brad Binder je s tovarniškim KTM-om tako na koncu zaradi ponovitve identične napake kot v soboto, nespoštovanje meja steze v osmem ovinku, iz končnega tretjega mesta padel na četrto, hkrati pa je bil tudi edini med prvo peterico, ki je tvegal z uporabo mehke zadnje pnevmatike. Za njim je na petem mestu dirko končal dirkač ekipe Pramac Jorge Martin, slednji pa je dirko končal z veliko prednostjo več kot desetih sekund pred šestouvrščenim dirkačem ekipe Gresini Ducati Alexom Marquezom.

Španskemu dirkaču je kot naslednji skozi cilj sledil drugi dirkač ekipe Mooney VR46 Luca Marini, ki je tudi dobil tesno bitko z dirkačem ekipe LCR Honda Takaakijem Nakagamijem, ki je z osmim mestom na svoj račun vpisal svoj najboljši rezultat v sezoni. Na devetem mestu je zanj zelo osamljeno dirko, ki jo je končal skoraj 15 sekund za dvojcem pred seboj in več kot štiri sekunde pred dirkači za njim, zaključil Yamahin tovarniški dirkač Franco Morbidelli, zadnje mesto v deseterici pa si je z novo zelo solidno predstavo, saj je še osmič letos končal v točkah, zagotovil španski dirkač ekipe GasGas Augusto Fernandez.

Med dobitnike točk so se sicer uvrstili še Apriliin testni dirkač Lorenzo Savadori na enajstem mestu, španski dirkač ekipe RNF Aprilia Raul Fernandez na dvanajstem mestu, Hondin testni dirkač in menjava za poškodovanega Alexa Rinsa v ekipi LCR Honda Stefan Bradl na trinajstem mestu in njegov rojak, testni dirkač KTM-a in menjava za Pola Espargaroja v ekipi GasGas Tech3 Jonas Folger na štirinajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija