Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista dobil bitko z Razgatlioglujem
VN Italije - Superpole dirka
Bautista dobil bitko z Razgatlioglujem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.06.2023 18:18

Dirko zaznamoval grd padec med Danilom Petruccijem in Ikerjem Lecuono, ki se je končala s poškodbo španskega dirkača.

Matic Kovačič

Skrajšano, le dobrih sedem krogov dolgo Superpole dirko razreda Superbike, je po napetem dvoboju dobil tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki tako nadaljuje z zmagami na vsaki dirki, na kateri je uspel priti do cilja. A tokrat se je za zmago moral zelo potruditi, saj je na drugem mestu Toprak Razgatlioglu zaostal le za dobro desetinko sekunde, tretje mesto in s tem stopničke pa je osvojil še drugi Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi.

Na končnem četrtem mestu je z Ducatijem ekipe Motocorsa zaključil še en domačin Axel Bassani in tako nadaljeval dominacijo italijanskega proizvajalca, za njim pa sta se vrstila oba tovarniška dirkača Kawasakija Jonathan Rea na petem in Alex Lowes na šestem mestu ter tako zapolnila drugo štartno vrsto.

Drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli si je s sedmim mestom zagotovil štart dirke iz začetka tretje štartne vrste, ob njem pa se bosta v dirko pognala še Xavi Vierge, ki je osvojil končno osmo mesto, in Garrett Gerloff, ki je z devetim mestom tudi osvojil zadnjo točko.

V padcu, zaradi katerega je prišlo do predčasne prekinitve Superpole dirke, jo je precej slabo odnesel Hondin tovarniški dirkač Iker Lecuona, ki bo zaradi poškodb levega kolka in levega gležnja izpustil preostalo dogajanje v dirkaškem vikendu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija