Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bautista ostaja nezaustavljiv
VN Italije - 1. Dirka
Bautista ostaja nezaustavljiv
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.06.2023 23:15

Španec skupaj z moštvenim kolegom Rinaldijem Ducatistom na prvi domači dirki pridirkal veliko razlogov za veselje.

Matic Kovačič

Zmagovalec 20 krogov dolge prve dirke razreda Superbike v Misanu je še dvanajstič letos postal tovarniški dirkač Ducatija Alvaro Bautista, ki se tako na najboljši možen način zanesljivo bliža drugemu zaporednemu naslovu. Tokrat je slavil s prednostjo 5.2 sekunde pred moštvenim kolegom Michaelom Rinaldijem, oba dirkača pa sta v vikendu, kjer v počastitev nekaterih legendarnih Ducatijevih modelov dirkata odeta v rumeno barvo, poskrbela za veliko veselja pri vodilnih možeh italijanskega proizvajalca, ki so si prišli ogledat dirko. Zadnje mesto na stopničkah si je z zaostankom 8.9 sekund za zmagovalcem zagotovil Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu.

S četrim mestom je za tri Ducatije med prvo četverico poskrbel dirkač ekipe Motocorsa Axel Bassani v sicer zelo osamljeni dirki zanj, saj je za turškim dirkačem pred seboj zaostal za več kot 5 sekund, hkrati pa je končal dirko skoraj 5 sekund pred petim Jonathanom Reo na Kawasakiju, ki je večino dirke bil hudo bitko s švicarskim dirkačem GRT Yamahe Dominiquom Aegerter, ki je na koncu preizkušnjo zaključil kot šesti.

Na končno sedmo mesto se je po slabšem štartu in prebijanju iz ozadja uvrstil drugi tovarniški dirkač Kawasakija Alex Lowes, osmo mesto si je uspel zagotoviti španski dirkač Honde Iker Lecuona, ki je v zadnjih krogih uspel ustaviti napade Remyja Gardnerja, ki se je tako z drugo GRT Yamaho uvrstil na deveto mesto, deseterico pa je zaključil drugi Hondin dirkač Xavi Vierge.

Slednji je v boju za deseterico za seboj v zadnjih nekaj krogih uspel zadržati napade Scotta Reddinga, ki se je tako s tovarniškim BMW-jem uvrstil na končno enajsto mesto in pred drugega tovarniškega dirkača Yamahe Andreo Locatellija, ki je z dvanajstim mestom vpisal najslabši rezultat letošnje sezone do sedaj. Na končno trinajsto mesto se je v zadnjem krogu uspel prebiti ameriški dirkač ekipe Bonovo BMW Garrett Gerloff, ki se je uspel preriniti mimo nemškega dirkača ekipe GoEleven Ducati Philippa Oettla, ki je dirko sklenil na končnem štirinajstem mestu. Zadnjo točko je za ekipo GMT94 Yamaha osvojil domačin Lorenzo Baldassarri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija