Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tehta več kot dve toni in doseže skoraj 300 km/h
Premiera: Range Rover Sport SV
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.06.2023 12:55

Angleži so svetu predstavili najbolj ultimativno verzijo Range Rover Sporta. Tega je včasih krasila oznaka SVR, zdaj pa le SV kot Special Vehicles.

Peter Pirkovič Land Rover

Prestižni velikan se nam je v novi generaciji predstavil v lanskem letu, čez dve leti bojda ta na trg prihaja le z električnim pogonom, a pred omenjeno revolucijo so pri oddelku Special Vehicles Operations poskrbeli še za rojstvo morda zadnje visoko oktanske različice. Petlitrski V8 so zamenjali z bolj uporabnim 4,4-litrski osemvaljnikom z vgrajeno blago-hibridno tehnologijo, ki razvija 467 kW (635 KM) in izjemnih 750 Nm navora. Takšna izjemna zaloga moči bo omogočala, da se 2560 kilogramov težak RR Sport z mesta do 100 km/h odrine v 3,6 sekunde, medtem ko najvišjo hitrost doseže pri 290 km/h. 

Omeniti velja, da je velikan za doplačilo opremljen s karbonsko-keramičnimi zavorami Brembo (34 kilogramov prihranka na teži) in s posebnimi 23-palčnimi platišči iz ogljikovih vlaken, zaradi katerih bo hitri Anglež 36 kilogramov lažji. Inženirji so se odločili, da ga serijsko opremijo z Michelinovimi Pilot Sport All Season 4  gumami (285/40 R23 spredaj in 305/35 R23 zadaj), obenem pa so uredili, da je podvozje še za 15 mm nižje in da je osemstopenjski menjalnik še nekoliko hitrejši pri prestavljanju. V potniški kabini prvič uvajajo novo večdimenzionalno zvočno doživetje, ki potnikom na sprednjih sedežih omogoča, da občutijo zvok. Gre za sistem s posebno programsko opremo z umetno inteligenco SUBPAC AI in pretvorniki, ki glede na glasbo v realnem času ustvarja nekakšne vibracije na sedežih. Ta sistem deluje v povezavi z zvočnim sistemom Meridian Signature z 29 zvočniki in močjo 1430 W.

Posebnost tega vozila je tudi ta, da ne bo naprodaj komurkoli, ki ima debelo denarnico, pač pa bodo o potencialnih kupcih odločali neposredno pri proizvajalcu. Torej, nakup bo možen zgolj na podlagi povabila. Zato cena ni javno objavljena.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens01.06.2023 17:06
Razen Discovery in Discovery sport, so mi to eni najlepših SUV-jev.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija