Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Monako bi najraje pozabil
Lance Stroll
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2023 23:34

Lance Stroll nikakor ni zadovoljen z dirko v Monaku. Spominja se, da je zadel ograjo vsaj petkrat, dirko pa bi najraje pozabil.

Urša Prosenjak HB Press

»Odkrito rečeno, to ni bila dirka, ki bi si jo želel zapomniti. Prvi krog je bil precej pester, veliko trkov, veliko karbona je letelo vsepovsod. Zdi se mi, da sem zadel ograjo kakšnih petkrat, preprosto ni bilo moj dan,« je povedal po dirki.

Medtem ko se njegov ekipni kolega Fernando Alonso še vedno redno vzpenja na stopničke, gre mlademu Kanadčanu precej slabše. Prav tako mu letos še ni uspelo premagati ekipnega kolega v kvalifikacijah.

Vseeno ostaja mladi Stroll pozitiven. »Fernandu čestitam za odličen rezultat. Sam bom poskušal doseči točke naslednji vikend v Barceloni. Veselim se že Španije.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Senna4Ever30.05.2023 08:12
S takimi rezultati bi vsak drug dirkač že zdavnaj dobil nogo razen, ko si atijev sine. Vse bolj se tudi zdi, da je bila tista poškodba roke na začetku sezone zelo prikladen izgovor, točno so vsi vedeli kakšno je razmerje moči med njim in Alonsom. Je pa to razmerje tudi pokazalo koliko je boljši Alonso od Vettla, ki mu je bil Stroll precej bližje. Saj čisto možno, da bi Aston Martin že lani s kakim boljšim dirkačem lahko posegal na precej višja mesta. In tista teza, ki jo ponavljam vsa leta, da je bil Red Bull v času Vettlove dominance nadmočen avto, je še kako pravilna. Gledano skozi to generacijo dirkačev sta zame Hamilton in Alonso konkretno pred vsemi ostalimi in bi si, če bi stalno imela na voljo tak material, kot ga je imel Hamilton pri Mercedesu, razdelila vse naslove. Nekaj podobnega kot Senna in Prost v 80-tih in prvi polovici 90-tih.
F1_tom30.05.2023 09:28
"In tista teza, ki jo ponavljam vsa leta, da je bil Red Bull v času Vettlove dominance nadmočen avto, je še kako pravilna." Kako si te prišel do te razlage? S tem, ko sta imela in Vettel in Webber oba vsak po ENO SEKUNDO prednosti pred tretjim na kvalifikacijah? Ali pa sklepaš po tem, da sta se pred iztekom časa na kvalifikacijah ustala iz bolida in odkorala iz boksov, ker sta itak imela zagarantirano prvo štartno vrsto? Mislim, da res ni težko ugotovit tega a? Še Mercedes ni imel nikoli take dominance, kot jo je imel Red Bull v Vettlovih časih, da ne omenjamo, kako je 1. in 3. naslov skoraj za las izgubil ... Alonso je dober dirkač, ki se je vrnil. Vettlu se je pa videlo, tako kot Kimiju, da se mu ni več dalo.
Roberto30.05.2023 09:47
Senna4Ever ... Hamilton sedaj povsem lepo dokazuje, da je bilo zadnja leta vse v avtu.
matuc30.05.2023 16:24
Senna4Ever... Tudi meni se zdi, da si s tem komentarjem o Hamiltonu pihnil mimo. Prav tako, kot komentator na F1TV, ko je rekel za Hamiltona king of the rain... Pa dobro... Oconu se je uspel vsake toliko približat, to je bilo pa vse od njegove "veličine". Mislim, da trenutno kvaliteto kažejo Verstapen (res da ima vrhunski avto, ampak kako uspe ohranjati gume...), Alonso (sploh, če pogledamo kje se vozi Stroll) in pa Norris, ko mu vsake toliko ob prazni stezi uspe pokazat kaj s tisto kanto. Mislim... Nočem rečt, da je Hamilton slab voznik. Je sigurno v zgornji polovici. Ni pa najboljši, kar se je pač dokazalo v teh letih, ko nima zmagovalnega bolida. Bi verjetno kdo drug v Mercedesu oz. dirkalniku te kakovosti pokazal več. Mogoče... Moje laično mnenje :)
F1_tom31.05.2023 08:39
Je laično, to si zadel. Poveličuješ Alonsa ... si pozabil spopad med njima leta 2007? Pa naslov samo leto kasneje? Ja, Lewis je burek.
Senna4Ever31.05.2023 12:48
Osredotočil sem se na starostno generacijo Hamiltona, Alonsa, Vettla,... in tu zame prednjačita prva dva omenjena. Verstappen, Norris, Russell,... so mlajša generacija, ki se jih bo lahko čez nekaj let primerjalo med sabo. Normalno je (in to se je dogajalo prav vsem), da mlajši postopoma izrinejo starejše. Tudi zaradi tega dejstva imajo letošnji rezultati LH in FA še toliko večjo težo. Ok za Strolla se menda vsi strinjamo, da je povprečen dirkač, ki ga je do sedaj premagal še vsak moštveni kolega. Russell pa je seveda povsem drug kaliber, zato sta z LH precej bolj skupaj.
hubertfast31.05.2023 15:15
Drži, Russell je prekleto dober šofer. Vsaka čast Lewisu, da zdrži tempo. Še posebej, če bi lahko rekli, da je mogoče višek forme dal že skozi.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija