Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nisem imel nobenih možnosti
Fernando Alonso
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.05.2023 20:22

Čeprav je Alonso Aston Martinu privozil najboljši letošnji rezultat, priznava, da za zmago ni imel niti najmanjših možnosti.

Artur Švarc HB Press

Alonso je dirko začel na trdih gumah in njegov glavni cilj je bil zadržati Ocona za sabo in ne toliko napadati Verstappna. 

"Izbrali smo štart na trdih gumah, zato smo se odpovedali napadu v prvem ovinku po štartu. Želeli smo igrati dolgo igro s strategijo, a je Max vozil izjemno na srednjih gumah in podaljšal prvi stint, tako da nisem imel nobenih možnosti."

Dež je Alonsu prinesel nekaj težjih trenutkov, ko je že v dežju v boksih obul srednje gume namesto dežnih. 

"V tem krogu nisem mogel stopiti na plin, zaviranje je bilo izjemno nežno v petem ovinku, pa tudi v desetem. Presenečen sem bil, da ni bilo nesreč ali varnostnega avta. Vsi so uspeli obdržati avto na stezi."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
avtodenis29.05.2023 08:53
Lawrence Stroll bo moral počasi razmišljati, katero pozicijo zunaj F1 avta dati Lancu, ker z njim bodo letos ob 2. mesto v prvenstvu.
19dci29.05.2023 20:05
Bravo Alonso..verjetno bi pravilna zamenjava gum malo popestrila dirko ampak do zmage bi težko prišel...ampak vsaka čast za to kar daje letos...z enakim motorjem so nekateri precej zadaj
© Copyright 1999-2022 Avtomanija