Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Verstappen tik pred Ferrarijema
Petek - 2. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.05.2023 18:03

Drugi prosti trening za VN Monaka je dobil Max Verstappen, a zgolj s šestimi stotinkami sekunde prednosti pred Charlesom Leclercom. Blizu je bil tudi tretjeuvrščeni Carlos Sainz, ki pa si je dan pokvaril s trkom v zaščitno ogrado.

Matej Natek Milan Klemenc

Petkovo dogajanje na ulicah Monte-Carla se je zaključilo s poznopopoldanskim treningom. Ritem je praktično ves čas narekoval Verstappen, ki pa si nikoli ni uspel privoziti večje razlike do preostale konkurence. Izstopal je predvsem Ferrarijev dvojec, Leclerc in Sainz. Kar pa glede na razplet prvega treninga najbrž ni presenetljivo, saj je bil tam najhitrejši prav Sainz. Česar pa slednji v drugo ni uspel ponoviti – tudi po zaslugi bližnjega srečanja z ogrado, ki se mu je pripetil 17 minut pred koncem. Sainz je bil namreč pri vstopu v desni 15. zavoj ravno toliko prezgoden, da se je dotaknil ograde, zatem pa je bil španski dirkač le še potnik. Trening je bil posledično prekinjen z rdečo zastavo (toda samo za 5 minut), kljub temu pa je Sainz na koncu zasedel tretje mesto – približno desetinko sekunde počasneje od Verstappnovega časa 1:12.468, doseženega približno pet minut pred prekinitvijo.

Omeniti velja, da se je ograde dotaknil tudi Leclerc, ki pa je imel v zavoju Mirabeau vendarle nekaj več sreče kot njegov moštveni tekmec. Monačan pa v nadaljevanju podobnih težav ni več imel. Po zaslugi drugega mesta in izjemno majhnega zaostanka za Verstappnom (+0.065), pa ima pred jutrišnjim dnem vsekakor dovolj razlogov za optimizem. Kot tudi Alonso, ki je bil z dvema desetinkama zaostanka uvrščen na 4. mesto. Je pa imel tudi nekaj sreče, saj je tik pred koncem treninga, v hitri kombinaciji pri 'bazenu', tudi sam skorajda izgubil nadzor nad svojim Aston Martinom. Peti je bil Norris, šesti Hamilton, sedmo mesto je z več kot pol sekunde zaostanka osvojil Perez, tik pred Bottasom, na robu deseterice pa sta se tokrat znašla Gasly in Ocon.

Vodstvo dirke je sicer tik pred koncem preizkusilo posodobljeno pravilo za virtualni varnostni avto. Dirkači morajo namreč pri dvojni rumeni zastavi še izdatneje upočasniti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija