Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Martin do prve zmage v sezoni
VN Francije - Sprint Dirka
Martin do prve zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.05.2023 20:15

Španec iz ekipe Pramac slavil prvič po letu in pol čakanja.

Matic Kovačič

Na trenutke zelo napeto 13 krogov dolgo Sprint dirko razreda MotoGP je zasluženo dobil dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, ki je tako slavil prvič po dirki za veliko nagrado Štajerske leta 2021. Dirko je zaključil 1.8 sekunde pred tovarniški dirkačem KTM-a Bradom Binderjem, ki se je do drugega mesta prebil kljub štartu iz desete pozicije in tako še tretjič letos krajšo preizkušnjo končal na stopničkah, medtem ko si je zadnje mesto na stopničkah tokrat zagotovil najhitrejši po kvalifikacijah, tovarniški dirkač Ducatija in vodilni v skupnem seštevku Francesco Bagnaia.

Na končnem četrtem mestu je današnjo preizkušnjo zaključil dirkač ekipe Mooney VR46 Luca Marini, ki je v zadnjem krogu uspel zadržati vse napade tovarniškega dirkača Honde Marca Marqueza, ki se je tako po treh dirkah odsotnosti zaradi poškodbe vrnil s petim mestom. Prvo šesterico je zaključil Martinov moštveni kolega v ekipi Pramac in eden od ljubljencev domače publike Johann Zarco.

Marco Bezzecchi je preizkušnjo zaključil na končnem sedmem mestu, kar ni bilo dovolj, da bi v skupnem seštevku obdržal drugo mesto, saj ga je uspel prehiteti Binder. Zadnji dve mesti med dobitniki točk sta si razdelila oba tovarniška dirkača Aprilie, saj je bil Aleix Espargaro ob zaključku osmi, njegov rojak Maverick Vinales pa deveti.

Dirka se je sicer na zelo slab način končala za drugega ljubljenca domače publike, tovarniškega dirkača Yamahe Fabia Quartarara, saj je padel in predčasno zaključil z današnjo dirko, na srečo brez fizičnih posledic.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija