Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Verstappen znova nedosegljiv
Sobota - 3. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.05.2023 19:33

Max Verstappen nadaljuje z odlično formo, saj je bil na tretjem prostem treningu za VN Miamija prepričljivo najhitrejši. Z več kot štirimi desetinkami sekunde zaostanka se mu je še najbolj približal Charles Leclerc, tretji pa je bil Sergio Perez.

Matej Natek

Zadnji prosti trening pred kvalifikacijami ni postregel s presenetljivim razpletom, saj je Verstappen znova potrdil, kako zelo mu steza v Miamiju ustreza. Nizozemec je namreč, podobno kot na včerajšnjem 2. treningu, praktično ves čas približno pol sekunde hitrejši od najbližjih zasledovalcev. Vodstvo je prvič prevzel že v 10. minuti, ga 6 minut kasneje po Perezovi zaslugi izgubil, a zgolj za nekaj trenutkov, ko je ciljno črto prečkal s časom 1:27.969. Nato pa se ime na vrhu razpredelnice do konca treninga ni več spremenilo. Za razliko od časov – nazadnje 8 minut pred koncem, ko mu je uspelo krog prevoziti s časom 1:27.535.

Njegovim glavnim konkurentom je tako preostal zgolj boj za 2. mesto, za katerega pa so se udarili samo Perez in oba Ferarija. Mercedesov dvojec namreč še vedno ne najde priključka z vrhom. V taboru rdečih pa imajo pred nadaljevanjem nedvomno dovolj razlogov za optimizem, kar potrjuje dejstvo, da je bil Leclerc tokrat za desetinko sekunde hitrejši od Pereza. Prav tako pa se zdi Mehičan v Miamiju bistveno bolj ranljiv kot v Bakuju. Prav nič presenetljivo torej ne bi bilo, če bi se kateri od Ferrarijev, tako na kvalifikacijah, kot tudi na sami dirki, znašel pred Perezom. Konec koncev niti Sainz ni bil daleč – zgolj 75 tisočink sekunde za Red Bullovim dirkačem.

Preostali so bili tokrat daleč od boja za vrh in po vsej verjetnosti bo tako tudi v nadaljevanju dirkaškega konca tedna. Ne glede na to pa veseli spodbudna forma, ki jo je prikazal Alpine, saj je Ocon zasedel 5. mesto, Gasly pa je bil šesti. Po zaslugi poznega hitrega kroga se je na sedmem mestu znašel Bottas, v najboljšo deseterico pa se je uspelo uvrstiti še Hülkenbergu, Albonu in Russellu. Hamilton je bil šele trinajsti.

Sobotno dogajanje se bo sklenilo s kvalifikacijami, s pričetkom ob 22. uri.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija