Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Verstappen suvereno, Leclerc poskrbel za rdečo zastavo
Petek - 2. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.05.2023 00:32

Max Verstappen je na drugem prostem treningu za VN Miamija pokazal povsem drugačen obraz kot v prvo. Nizozemcu se je uspel, z več kot tremi desetinkami sekunde zaostanka, še najbolj približati Carlos Sainz. Za odtenek počasnejši je bil tretjeuvrščeni Charles Leclerc, ki pa je 10 minut pred koncem priletel v zaščitno ogrado.

Matej Natek

Dvakratni svetovni prvak za volanom Red Bulla je že na prvem treningu nekajkrat nakazal, kako zelo se lahko oddalji od konkurentov, na drugem pa mu je to tudi uspelo. Verstappen je dobre pol ure pred koncem s časom 1:28.255 postavil prvi resnejši mejnik, s svojim naslednjim hitrim krogom pa se je uspel kot edini spustiti pod minuto in 28 sekund. Njegovega dosežka (1:27.930) pa v preostanku treninga ni nihče več resneje ogrozil. Še največ možnosti sta imela oba Ferrarija, ki pa se mu na manj kot slabe štiri desetinke sekunde nista uspela približati. Boljši od omenjene dvojice je bil tokrat Sainz, tudi po zaslugi napake, ki si jo je 10 minut pred koncem privoščil Leclerc.

Monačanu je namreč pri vstopu v hitri 7. zavoj ravno toliko zanihal dirkalnik, da ga je odneslo preko izletne cone, v zaščitno ogrado. Kjer pa trčenje na srečo ni bilo hudo, saj jo je na prvi pogled skupilo samo prednje krilce. Kar pa seveda ni preprečilo rdeče zastave, saj Leclerc po trku ni nadaljeval z vožnjo.

Verstappnova letvica je bila tokrat nedosegljiva tudi za Pereza, ki je za svojim moštvenim tekmecem zaostal za skoraj pol sekunde. Trening je tako končal na 4. mestu, a z varno zalogo prednosti pred Alonsom. Spodbudno formo za McLaren je s 6. mestom nakazal Norris, ki je uspel za nekaj časa celo prevzeti vodstvo. Zadnji znotraj sekunde zaostanka je bil sedmouvrščeni Hamilton, na rob najboljše deseterice pa se je uspelo uvrstiti še Strollu, Oconu in Albonu. Russell, ki je bil na 1. treningu najhitrejši, je bil tokrat šele 15.

V soboto se bo dirkaški konec tedna nadaljeval s 3. prostim treningom, ki se prične ob 18:30. Ob 22. uri pa pridejo na vrsto še kvalifikacije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija