Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stankovič s tehničnimi težavami v Rechbergu
T-2 Prokarting Racing
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.05.2023 13:01

Dirka v Rechebrgu je gostila 250 dirkačev in več kot 30.000 gledalcev. Favorit za uvrstitev med najboljšo deseterico, Stankovič, je zaradi tehničnih težav odpeljal pod pričakovanji.

Uredništvo VS

Po triletnem premoru, do katerega ga je prišlo zaradi pandemije, se je evropsko gorsko prvenstvo vrnilo v Rechberg, na avstrijsko Štajersko. 250 dirkačev je na hitri in izjemno dobro pripravljeni progi uprizorilo spektakel za več kot 30.000 gledalcev, dirke, ki je bila točkovana tudi za slovensko državno prvenstvo, pa se je, žal udeležilo le 20 slovenskih dirkačev. Kljub izjemno močni konkurenci je bil favorit za uvrstitev med najhitrejšo deseterico v skupni uvrstitvi Vladimir Stankovič (Osella PA21 EVO), ki se je potegoval tudi za zmgo v razredu dvolitrskih prototipov.

Na žalost se tokrat visoka pričakovanja moštva T-2 Prokarting Racing niso uresničila zaradi tehničnih težav z dirkalnikom.

“Vrnitve v Rechberg po triletnem premoru sem bil izjemno vesel. Izjemna proga, vrhunska organizacija dirke in vzdušje, ki ga pričara ogromno število gledalcev ob progi, je enkratno doživetje. Na žalost, že na prvem sobotnem treningu, ki je potekal še po mokri progi, se je pokazalo, da naša Osella ne deluje optimalno. Kazalo je na napako na električni napeljavi in tekom celega vikenda smo neuspešno poskušali diagnosticirati napako. Dirkalnik je na uvodni dirki v Brnu deloval brezhibno in zato je bilo razočaranje še toliko večje, ker mi ni uspelo ponoviti izvrstne uvrstitve iz Češke,” je povedal Stankovič, ki je dirko le končal in tako nabral nekaj dragocenih točk, tako v evrospkem kot tudi v slovenskem in avstrijskem državnem prvenstvu.

Ne glede na trenutne tehnične težave so v moštvu T-2 Prokarting Racing zadovoljni z dirkalnikom in z optimizmom pričakujejo nadaljevanje sezone. Po nekaj daljšem premoru se bo državno prvenstvo Slovenije nadaljevalo v hrvaškem Skradinu, 4. junija.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež05.05.2023 07:40
Ena od težav so zagotovo bile zavore, https://youtu.be/zATYBWzheLM?t=415.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija