Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Pecco dobil bitko z Binderjem
VN Španije - Dirka
Pecco dobil bitko z Binderjem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.04.2023 19:52

Dirko zaznamoval padec Quartarara in Oliveire, ki se je končal z izpahnjeno ramo Portugalca.

Matic Kovačič

En krog skrajšano in tako 24 krogov dolgo dirko, ki je bila ob originalnem štartu prekinjena z rdečo zastavo zaradi padca Quartarara in Oliveire, je dobil tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je v zadnjih nekaj krogih uspel ujeti in prehiteti sicer celotno preizkušnjo vodilnega Brada Binderja in vodstvo kljub močnemu pritisku južnoafriškega dirkača uspel zadržati do konca. Binder, sicer zmagovalec včerajšnje Sprint dirke, se je tako moral zadovoljiti s končnim drugim mestom, le dve desetinki za zmagovalcem, ekipni uspeh tovarniške ekipe KTM pa je z novim tretjim mestom dopolnil njegov avstralski moštveni kolega Jack Miller, ki je tako na četrti dirki prišel do prvih nedeljskih stopničk za novo moštvo.

S četrtim mestom je domačo publiko razveselil dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, prve štiri dirkače pa je ob koncu ločilo manj kot dve sekundi. Na petem mestu je preizkušnjo zaključil njegov rojak in dirkač tovarniške ekipe Aprilie Aleix Espargaro, prvo šesterico pa je tokrat zaključil dirkač ekipe Mooney VR46 Ducati Luca Marini.

S sedmim mestom je ponovno navdušil KTM-ov testni dirkač Dani Pedrosa, ki je še enkrat več dokazal, da ni niti malo izgubil svoje hitrosti, osmo mesto si je zagotovil njegov rojak, dirkač ekipe Gresini Ducati Alex Marquez, šele na devetem mestu je bil najboljši predstavnik japonskih proizvajalcev v podobi japonskega dirkača Takaakija Nakagamija iz ekipe LCR Honda, prvo deseterico pa je kljub kaznih dveh dolgih krogov, prvega zaradi povzročitve padca Oliveire, drugega pa zaradi nepravilne izvedbe prve kazni, zaključil Yamahin tovarniški dirkač Fabio Quartararo.

Tik za njim je skozi cilj zapeljal drugi tovarniški dirkač Yamahe Franco Morbidelli na enajstem mestu, dvanajsto mesto si je zagotovil drugi dirkač ekipe Gresini Ducati Fabio Di Giannantonio, trinajsto mesto je na svoj račun vpisal edini novinec v razredu Augusto Fernandez iz ekipe Tech3, na končnem štirinajstem mestu je dirko zaključil Hondin testni dirkač Stefan Bradl, zadnjo točko pa je osvojil španski dirkač ekipe RNF Aprilia Raul Fernandez.

Ekipe sicer v Jerezu ostajajo še en dodaten dan, saj jih jutri čaka prvi medsezonski test v letošnji sezoni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija