Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Japonski koncept za Kitajce
Koncepti: Nissan Arizon
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.04.2023 23:58

Nissan je v Šanghaju predstavil nov koncept Arizon, ki ga je Nissanova kitajska ekipa zasnovala kot električni SUV za domači trg.

Urša Prosenjak

Nissan Arizon je zasnovan za raznolike mobilnostne potrebe voznikov na največjem trgu na svetu, zgrajen pa je na enaki platformi kot Nissan Ariya in Renault Megane E-Tech Electric. O pogonu sicer ni znanih podrobnosti.

Model je kombinacija vpadljivega dizajna in tehnološko napredne potniške kabine, ki je osredotočena na voznika. Mišičasto zunanjost poudarjata škatlast prednji in zadnji del, ki vsebuje osvetlitev po vsej širini. Opaziti je tudi impozanten zadnji stebriček in odsotnost kljuk.

Zadnja vrata, ki se odpirajo nazaj, omogočajo neoviran dostop do minimalistične in udobne notranjosti, kjer širok zaslon zaseda več kot polovico armaturne plošče, vidimo pa lahko tudi oglato krmilo, visoko sredinsko konzolo in samozatemnitveno panoramsko streho.

Arizon vsebuje tudi vitrualnega pomočnika, ki se imenuje Eporo, in lahko s potniki komunicira kot človek ter posreduje določene podatke.

Med naprednimi tehnologijami, ki jih prinaša Arizon, je interaktivna osvetlitev, ki prepoznava ljudi in se prilagodi razmeram v okolju. Ambientalna osvetlitev se lahko prilagaja z intuitivnimi načini ter osebno interakcijo.

Ni še znano, ali bo Arizon ostal le koncept, ali pa napoveduje prihodnji serijski model, v vsakem primeru pa predstavlja prihodnost japonske znamke in njenih električnih modelov na kitajskem trgu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija