Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Veliko slavje Alexa Rinsa
VN ZDA - Dirka
Veliko slavje Alexa Rinsa
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.04.2023 11:46

Španec izkoristil novo veliko napako Francesca Bagnaie in Hondi ter ekipi LCR pridirkal veliko razlogov za slavje.

Matic Kovačič

Zmagovalec daljše, 20 krogov dolge dirke razreda MotoGP v Austinu je postail dirkač ekipe LCR Honda Alex Rins, ki je izkoristil novo napako in odstop sicer v dirki dolgo časa vodilnega tovarniškega dirkača Ducatija Francesca Bagnaie, tako pa je ekipi LCR pridirkal jubilejne stote stopničke v zgodovini ekipe. Da bi bila zmaga še slajša, je postal sploh prvi Hondin dirkač poleg Marca Marqueza z zmago, kar se je zgodilo nazadnje leta 2018 v Argentini, ko je slavil Cal Crutchlow. Dirko je na končnem drugem mestu zaključil Luca Marini in se tako veselil sploh prvih stopničk v karieri dirkača razreda MotoGP, zadnje mesto na stopničkah pa si je zagotovil tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quaratararo.

Četrto mesto si je po novem zelo slabem štartu in prebijanju iz ozadja zagotovil tovarniški dirkač Aprilie Maverick Vinales, peto mesto je šlo v roke njegovega stanovskega kolega, sicer dirkača ekipe RNF Miguela Oliveire, s šestim mestom pa je dirkač ekipe Mooney VR46 Marco Bezzecchi utrdil svoje vodstvo v skupnem seštevku.

Kot sedmi je skozi cilj pridirkal francoski dirkač ekipe Pramac Johann Zarco in z udobno prednostjo pred osmim Francom Morbidellijem na tovarniški Yamahi, ki je sam imel udobno prednost pred dirkačem ekipe Gresini Ducati Fabiom Di Giannantoniom na devetem mestu in novincem iz ekipe GasGas Tech3 Augustom Fernandezom, ki je zaključil prvo deseterico.

Med dobitnike točk so se na dirki, ki jo je zaznamovalo kar osem odstopov, uvrstili še Ducatijev tovarniški testni dirkač Michele Pirro na enajstem mestu, ki je zamenjal poškodovanega Eneo Bastianinija, z dvanajstim mestom je do prvih točk po šestih letih v razredu MotoGP prišel KTM-ov testni dirkač Jonas Folger, zadnji dobitnik točk pa je na trinajstem mestu tokrat bil KTM-ov tovarniški dirkač Brad Binder, ki je sicer padel, a pobral motor in dokončal dirko. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dež17.04.2023 13:12
Gledaš MOTO GP na A kanalu ter poslušaš Stropnikovo hreščanje, ko ti ob 3. reklami, ob prevoženih petih krogih, pade mrak na oči in preklopiš na NBA. Glej ga zlomka, tudi tam reklama. Lakersi gor ali dol, prestaviš naprej na Indycar v Long Beachu. Ima hudič mlade, 5 krogov in že drugič na čelu kolone safetycar. Ne upaš preklopiti na 24 Kitchen, ker si že rahlo napihnjen od piva in kokic, zato izklopiš 8K sranje za ta večer.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija