Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bezzecchi z mojstrsko predstavo do prve zmage
VN Argentine - Dirka
Bezzecchi z mojstrsko predstavo do prve zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.04.2023 20:45

Italijanski dirkač z zmago postal tudi novi vodilni v skupnem seštevku.

Matic Kovačič

Potem, ko je na včerajšnji Sprint dirki osvojil drugo mesto, je na današnji daljši dirki Marco Bezzecchi ciljno črto prečkal kot prvi in tako sebi kot ekipi Mooney VR46 Ducati pridirkal prvo zmago v razredu MotoGP. Do nje pa je na mokri stezi v Argentini prišel v resnično dominantnem stilu, saj je na koncu slavil s prednostjo 4.8 sekunde pred Johannom Zarcom, ki se je s pomočjo nekaj res izjemnih krogov v zadnji tretjini dirke uspel prebiti na drugo mesto, s tretjim mestom pa je popolno dominacijo Ducatija ta dirkaški vikend potrdil še Alex Marquez, ki je tako prišel do svojih prvih stopničk kot dirkač ekipe Gresini.

Še drugič je na četrtem mestu v tem dirkaškem vikendu na dirki zaključil tovarniški dirkač Yamahe Franco Morbidelli in tako na zelo dober način zaključil najboljši vikend v zadnjih 18 mesecih. Peto mesto si je v zelo dobrem dnevu za ekipo Pramac Ducati zagotovil španski dirkač Jorge Martin, prvo šesterico pa je tokrat zaključil tovarniški dirkač KTM-a Jack Miller, ki je sicer med dirko pridobil kar 10 mest po začetku iz šestnajstega mesta.

Končno sedmo mesto si je po vseh težavah med vikendom zagotovil drugi Yamahin tovarniški dirkač Fabio Quartararo. osmo mesto je na račun vpisal Bezzecchijev moštveni kolega Luca Marini, z devetim mestom je za Hondo med prvo deseterico poskrbel dirkač ekipe LCR Alex Rins, prvo deseterico pa je zaključil Fabio Di Giannantonio na drugem Ducatiju ekipe Gresini.

Novinec v MotoGP razredu Augusto Fernandez je svojo prvo dežno dirko v razredu sklenil na odličnem enajstem mestu in pred Maverickom Vinalesom, ki je zelo razočarajočo nedeljo za Aprilio končal kot najboljši dirkač italijanskega proizvajalca na dvanajstem mestu. Japonec v barvah LCR Honde Takaaki Nakagami je dirko zaključil na trinajstem mestu, za njim pa sta se med dobitnike točk uvrstila še dva dirkača na Apriliah, saj je bil Španec v barvah ekipe RNF Raul Fernandez štirinajsti, njegov rojak v barvah tovarniške ekipe Aleix Espargaro pa petnajsti.

Dirko sta uspešno zaključila tudi tovarniška dirkača Ducatija Francesco Bagnaia in KTM-a Brad Binder, ki sta oba na dirki padla, a pobrala motor in dokončala dirko izven dobitnikov točk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija