Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Fantastični Binder do zmage
VN Argentine - Sprint Dirka
Fantastični Binder do zmage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.04.2023 08:17

Južnoafriški dirkač upravičil svoj sloves dirkača z največ prehitevanji in napredovanji v zadnjih sezonah in poskrbel za veliko mero navdušenja pri KTM-u.

Matic Kovačič

Zmagovalec 12 krogov dolge Sprint dirke razreda MotoGP v Argentini je postal južnoafriški dirkač tovarniške ekipe KTM in to kljub dejstvu, da je dirko pričel šele iz petnajstega mesta. A to dirkača, ki si je v zadnjih letih ustvaril sloves kot gospod Nedelja na račun odličnih predstav na dirkah, to niti malo ni zmotilo, saj se je v vodstvo prebil po treh krogih dirke in ga uspel zadržati do samega konca. Še najbližje mu je uspel na drugem mestu priti sicer celoten vikend izjemno hitri Marco Bezzecchi, ki ga je do prve zmage v karieri MotoGP dirkača ločila manj kot desetinka sekund, medtem ko je popoln ekipni uspeh ekipe Mooney VR46 Ducati dopolnil še Luca Marini s tretjim mestom.

S četrtim mestom je po skoraj 18 mesecih muk in trpljenja navdušil tovarniški dirkač Yamahe Franco Morbidelli, ki je ta dirkaški vikend vse opomnil, da ima še veliko hitrosti v sebi, na končnem petem mestu je po začetku iz najboljšega štartnega položaja dirko zaključil dirkač ekipe Gresini Alex Marquez, prvo šesterico pa je tokrat zaključil tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, kateremu steza v Argentini več kot očitno še vedno ne leži preveč.

Precej veliko razočaranje so glede na pokazalo formo predtem v vikendu doživeli pri Aprilii, saj je bil njihov najboljši predstavnik Maverick Vinales na končnem sedmem mestu, osmo mesto si je zagotovil dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, ki pa je za seboj uspel zadržati drugega dirkača tovarniške ekipe Yamaha Fabia Quartarara, ki je z devetim mestom uspel osvojiti zadnjo točko na krajši preizkušnji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija