Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alex Marquez do prvega pola v karieri
VN Argentine - Kvalifikacije
Alex Marquez do prvega pola v karieri
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.04.2023 16:53

Zanimive kvalifikacije dodatno začinilo tudi zelo muhasto in nepredvidljivo vreme.

Matic Kovačič

Prvo štartno mesto pred današnjo Sprint in jutrišnjo daljšo dirko si je uspel zagotoviti dirkač ekipe Gresini Alex Marquez, ki je tako prišel do prvega najboljšega štartnega položaja v karieri, potem ko je v zadnjih minutah tvegal z uporabo pnevmatik za suho stezo. Njegov dosežek je bil še toliko večji, saj je ob koncu prve kvalifikacijske skupine padel in poškodoval svoj prvi motor, ki je na koncu tudi zagorel. V prvi štartni vrsti mu bosta družbo delala še stanovska kolega pri Ducatiju, član ekipe Mooney VR46 Marco Bezzecchi na drugem in član tovarniške ekipe Francesco Bagnaia na tretjem mestu.

S četrtim mestom in uvrstitvijo na začetek druge štartne vrste je izjemno prijetno presenetil član tovarniške ekipe Yamahe Franco Morbidelli in tako na dober način kronal boljše predstave, ki jih je kazal do sedaj v tem dirkaškem vikendu. Ob njem se bosta v obe preizkušnji pognala še tovarniški dirkač Aprilie Maverick Vinales iz petega mesta in član ekipe Pramac Ducati Johann Zarco iz šestega mesta.

Bezzecchijev moštveni kolega Luca Marini se je s sedmim mestom uvrstil na začetek tretje vrste in se hkrati znašel v sedviču obeh Pramacovih dirkačev, saj je Jorge Martin končal tik za njim na osmem mesto, zadnje mesto v tretji vrsti pa si je zagotovil še drugi tovarniški dirkač Aprilie Aleix Espargaro.

Potem ko mu je uspelo napredovati iz prve kvalifikacijske skupine, si je Fabio Quartararo z Yamaho uspel zagotoviti deseto mesto in začetek dirk iz četrte vrste ob njem pa bosta dirko pričela še dirkača LCR Honde Takaaki Nakagami na enajstem in Alex RIns na dvanajstem mestu.

Iz pete štartne vrste bodo dirko pričeli Raul Fernandez na Aprilii ekipe RNF, Marquezov moštveni kolega v ekipi Gresini Fabio Di Giannantonio in tovarniški dirkač KTM-a Brad Binder, medtem ko bodo tokrat zadnjo, šesto vrsto tvorili Binderjev moštveni kolega Jack Miller, novinec iz ekipe GasGas Tech3 Augusto Fernandez in dirkač Repsol Honde Joan Mir.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija