Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nočna mora za Pereza
Sobota - 3. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.04.2023 04:38

Verstappen je bil najhitrejši še v tretje, medtem ko je imel Perez zelo težaven trening.

Artur Švarc

Na ne povsem suhem 3. treningu je bil svetovni prvak šev tretje najhitrejši s časom 1:17.565. Drugi je bil Alonso, tretji pa Ocon z Alpine, z zaostankom 373 tisočink.

Perez je imel po drugi strani zelo naporen trenng - najprej je kar nekaj časa obtičal v garaži, potem pa večkrat zapeljal s steze. Na začetku treninga je bil najhitrejši Leclerc, potem ko so pri Ferrariju prvi namestili najmehkejše gume. Vseeno je Verstappen na srednjih gumah zaostal le 5 stotink, kar je zbudilo kar nekaj začudenja, saj je bila napovedana razlika med obema trdotama okoli pol sekunde. Perez je iz garaže pogledal šele po 20 minutah, po poročanju zaradi težav z vzmetenjem. Njegov prvi poskus je zaključil počasni Hulkenberg, ki je zdrsel pred njega. Potem je Magnussen prvič ta vikend dobil nekaj potnih srag po čelu, ko je pred zadnjo šikano blokiral kolesa in odpeljal čez travo. 

Malo zatem je bila razobešena rdeča zastava, ko je de Vries izgubil del stranice dirkalnika in to ravno v času, ko je večina ekip simulirala dirko. Po nadaljevanju je Perez kar dvakrat zapored zapeljal izven steze v tretjem ovinku. 20 minut predčasno se je s treninga poslovil Norris, ki je imel težave s sklopko.14 pred koncem je Džou, ki je prišel z Alfo na peto mesto, preskočil prvi ovinek in pobožal zid med vračanjem, brez resnih poškodb je lahko nadaljeval. Po prvih kapljah v prvem sektorju so vse ekipe spremenile režim nazaj v kvalifikacijski, če bi se slučajno močno ulilo. 

3 minute pred koncem se je dež rahlo okrepil, kar je še četrtič poslalo Pereza čez pesek v prvi šikani, takoj za njim pa je isto ponovil še Leclerc. Perez je nato obtičal še v boksih pri rdeči luči, ko je hotel simulirati štart.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija