Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nočna dirka? Zakaj pa ne
VN Avstralije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.03.2023 12:36

Šef organizatorja avstralske dirke, Andrew Westacott, ni izključil nočne dirke v Albert Parku.

Artur Švarc HB Press

Westacott, ki se poslavlja s funkcije, je omenil "nikoli ne reci nikoli". Eno najbolj tradicionalnih prizorišč F1 je pravzaprav nočna (dobesedno) mora za razvajene gledalce, ki so v času Adelaide morali vstajati celo ob 4h zjutraj, za Melbourne pa ob petih. Zdaj je ura prestavljena na pozno popoldne lokalno, pri nas pa ob 7h zjutraj. S premikom dirke v nočni čas bi Evropa dobila normalne časovne okvirje za dirko. 

"Povem vam, nikoli ne reci nikoli v F1. Če pogledate naš zaliv, so tu lepe fotografije, čudovito modro nebo v Melbournu. A hkrati smo pripravljeni tudi na spremembe v naši pogodbi 15-letni pogodbi."

"Vedno je treba gledati vnaprej, sploh pri pogodbi za 15 let in naša vlada v Victoriji je rekla, da je pomembno, da imamo dirko, zato lahko tudi marsikaj postorimo v prihodnje. Odlično je, da imamo dirko od 1996 in da lahko take stvari tudi narediš. Biti odprti za ideje je najbolj enostaven odgovor na to."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija