Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alonso ujel pravi trenutek
Petek - 2. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.03.2023 08:02

Drugi prosti trening za VN Avstralije, kjer je osrednjo vlogo odigralo vreme, je uspelo najboljši čas odpeljti Fernandu Alonsu. Drugo mesto je z več kot štirimi desetinkami sekunde zaostanka osvojil Charles Leclerc. Max Verstappen, ki je bil najhitrejši na prvem treningu, je bil tokrat tretji.

Matej Natek

Za razliko od dopoldanskega treninga, je bilo v Melbournu tokrat suho zgolj uvodnih deset minut. Nato pa je dež stezo preveč namočil, da bi lahko kdorkoli upal na izboljšanje. Najboljši čas treninga je tako padel že v 8. minuti, ko je Alonso ciljno črto prečkal s časom 1:18.887. Kar je bilo še vedno desetinko počasneje od Verstappnovega dopoldanskega dosežka, toda na srednje trdih gumah. Dirkači so se tudi sicer tokrat raje odločali za gume z rumeno oznako, eden izmed redkih izjem je bil na primer Perez, ki pa je imel tokrat neverjetno smolo s prometom. Mehičan je tako trening končal šele na 7. mestu. Nekaj več sreče je imel Verstappen, ki je s časom 1:19.759 v 5. minuti zanesljivo prevzel vodstvo, v nadaljevanju pa padel na tretje mesto, ko sta ga prehitela najprej Alonso, nato pa še Leclerc.

Kot že omenjeno je pričelo malo po izteku 10. minute deževati, zaradi česar se je bilo mogoče po stezi peljati le še z vmesnimi oz. intermediate gumami. Edina, ki sta v takšnih razmerah poskusila voziti na gumah za suho stezo sta bila oba Ferrarija, ki pa sta nato hitro ugotovila, da kaj takega preprosto ni več mogoče. Leclerc je tako ostal na 2. mestu, Sainz pa na petem, tik za Russellom. Ocon na 6. mestu je bil zadnji z manj kot sekundo zaostanka za Alonsom, v najboljšo deseterico pa se je uspelo uvrstiti še Perezu, Norrisu, Hülkenbergu in Gaslyju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija