Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Red Bull še vedno v svojem svetu
Petek - 1. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.03.2023 04:32

Končan je prvi trening tam spodaj z Red Bulloma in enim Hamiltonom med njima na vrhu. Pričakovano, svetovni prvak pa ima pred ostalimi pol sekunde prednosti.

Artur Švarc

Nizozemec je postavil čas 1:18.790, ni pa šlo brez napak, saj se je na izhodu iz četrtega ovinka 6 minut pred koncem na robniku zavrtel in poradiral svoje gume do kraja.

Trening sta zaznamovali dve rdeči zastavi, prva zaradi težav z GPS sistemom, ki je prispevala k nekaj zelo tesnim srečanjem med hitrimi in počasnimi dirkači, drugo pa je zakrivil Logan Sargeant, ki je v 11. ovinku ustavil svojega Williamsa, ki je preprosto ugasnil.

Kar nekaj dirkačev je rilo po pesku, prvi je bil Magnussen s Haasom, ki je šel v pesek v tretjem ovinku. Samo minuto pozneje je Hamilton v devetem ovinku pri visoki hitrosti izgubil zadek in potem še enkrat v 11. ovinku, ko je zapeljal na travo. Perez je na polovici dirka, ko so dirkači prešli na mehke gume, ponovil Magnussna v tretjem ovinku in zapeljal skozi pesek, še bolj spektakularno pa je v prvem ovinku čez pesek poletel Cunoda in ustavil tik pred ograjami. Pri 24. minuti treninga kot rečeno je FIA ustavila vse skupaj zaradi napačnih podatkov z GPS-a. Tik pred tem je Alonso z 1:19.317 postavil tretji čas za obema Red Bulloma, potem pa je Hamilton vskočil na drugo mesto in bil s 433 tisočinkami edini, ki je zaostal manj kot pol sekunde za Verstappnom.

5. in 6. mesto je pripadlo Ferrarijema, Leclerc je bil le malo za Alonsom in 13 stotnik pred Sainzom. Deseterico zaključujejo Norris, Gasly, Russell in Stroll. Drugi trening bo na sporedu, ko boste že vstali, napovedan pa je tudi dež.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija