Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Sprememba označb na štartnih mestih
VN Avstralije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.03.2023 16:51

FIA je po nedavnih zapletih zaradi nepravilne pozicije dirkačev na štartnih mestih spremenila velikost štartnih označb.

Milan Klemenc

Na prvih dveh dirkah sezone smo videli, da so imeli nekateri dirkači »težave« s postavitvijo svojih dirkalnikov na štartna mesta. Esteban Ocon je bil zaradi nepravilnega položaja dirkalnika na štartu za VN Bahrajna kaznovan s petimi sekundami, ista kazen je doletela Fernanda Alonsa za VN Savdske Arabije.

Pri FIA so se odgovorni odločili, da štartna mesta (oznake) razširijo za 20 cm, istočasno pa bo na razpolago še sredinska črta, ki bo usmerila voznika kam naj usmeri nos dirkalnika.

Esteban Ocon je po prejeti kazni na zagovoru za VN Bahrajna s komisarji povedal, da je zaradi nove generacije dirkalnikov vidljivost bistveno bolj omejena in dodal: »V bistvu sem bil preveč na desno, tako da sem bil čez črto. Na žalost v teh dirkalnikih ne vidiš prav dobro, še posebej ne na štartu in ko se postavljaš na štartno mesto in imaš rumeno črto, ki jo lahko vidiš, le kot referenco.«

Upajmo, da se podobni zapleti v bodoče ne bodo ponavljali.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej30.03.2023 21:24
to na sredini bo zdaj potem Alonsova črta ?
matjazh31.03.2023 23:28
ja, ker adidas ni hotel doplačat za tretjo črto :D
© Copyright 1999-2022 Avtomanija