Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Konec praznovanja zmag na pitwallu
FIA
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.03.2023 13:41

FIA je sporočila, da lahko moštvo doleti kazen, v kolikor bo kdo od osebja plezal na ograjo ob prečkanju dirkalnika štartno ciljne črte ob koncu dirke na pitwallu.

Milan Klemenc

Ta poteza dejansko pomeni konec dolgoletne tradicije osebja moštev, ki uspehe proslavi s pozdravljanjem in navdušenjem ob prihodu njihovega dirkalnika čez ciljno črto po koncu dirke.

FIA utemeljuje, da so člani moštva Red Bull in Aston Martina ob koncu dirke za VN Saudske Arabije plezali na ograjo in se nevarno nagibali nad stezo, kar je botrovalo k temu, da sprejmejo takšno odločitev.

Prepoved bo začela veljati že ta konec tedna za VN Avstralije 2023 v Albert Parku. Direktor dirke Niels Wittich, ki je objavil prepoved plezanja na ograjo, je pojasnil, da gre za kršitev dodatka H, člena 2.3.2. Mednarodnega športnega kodeksa FIA  in, da ne gre za uvedbo novega pravila, saj je FIA je to prakso prvotno prepovedala že za sezono 2006, ki članom ekip prepoveduje plezanja po ograji vzdolž steze boksov z namenom proslavljanja.

FIA je ponovno izdala opozorilo oz. prepoved plezanja iz razloga, da opomni moštva, da je plezanje na ograje prepovedano že nekaj let, povrhu vsega pa plezanje na ograje nevarno še posebej ob dejstvu, da dirkači ob koncu dirke zapeljejo v neposredno bližino zidu. 

Sicer je bolj malo verjetno, da bi izrečena kazen kakorkoli vplivala na rezultat dirke, v moštva pa prepoved vsekakor prinaša nemalo grenkega priokusa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
forplan30.03.2023 13:57
Norost pač ne pozna meja! Malo še pa se človek ne bo smel obrnit ker bo prenevarno! Naslednjo pričakujem da se bodo mehaniki morali umakniti za nekakšno plastično steno, ko bo formula zapuščala box ali pa na postankih bodo čakali za plastično steno dokler se ne formula čisto oziroma varno ustavi in potem bodo lahko se približali...
findme30.03.2023 15:11
Bodo Arabci kmalu postavili še kakšne "omejitve"....
© Copyright 1999-2022 Avtomanija