Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ferrarijeva težava je, da želi biti preveč italijanski
Ralf Schumacher
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.03.2023 00:42

Ralf Schumacher meni, da skuša Ferrari preveč zavzeto ohraniti svoj italijanski značaj, kar je za ekipo precejšnja ovira.

Urša Prosenjak HB Press

Ferrari se je v začetku lanske sezone dobro zoperstavil Red Bullu, a je skozi sezono moral priznati poraz. Letos se je zaostanek še povečal, poleg lanskega tekmeca pa sta Italijane prehitela še Mercedes in Aston Martin.

Schumacher je prepričan, da je težava v notranji politiki ekipe. »Še vedno trpijo zaradi stališča nekdanjega predsednika Sergia Marchionneja, ki je uveljavil povsem italijanski značaj Ferrarija kot temelj ekipe. Pomembna bi morala biti kakovost, ne pa narodnost. Zlato obdbje Ferrarija se je zgodilo v času mojega brata, Jeana Todta, Rossa Brawna in oblikovalca Roryja Byrna. Pomembno je bilo, da so imeli vso svobodo, ki so jo potrebovali.«

S prihodom Frederica Vasseurja na čelo ekipe ima tokrat Ferrari prvič po letu 2007 neitalijanskega šefa ekipe. Schumacher vidi v tem pozitiven razvoj, čeprav je prepričan, da letos še ne bo obrodilo sadov.

»Vasseurjev predhodnik Mattia Binotto je bil preblizu Ferrariju, da bi lahko sprejemal prave odločitve,« razmišlja Schumacher. »Vasseur se je o motošportu učil sam. Ima sposobnost potegniti največ iz vsakega zaposlenega. A vseeno mislim, da se letos še ne bodo potegovali za naslov. Čeprav si želim, da bi se, že zaradi razburljivosti, ki bi jo to vneslo v šport.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija