Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Izjemni Bagnaia dobil tudi daljšo dirko
VN Portugalske - Dirka
Izjemni Bagnaia dobil tudi daljšo dirko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.03.2023 18:24

Nedeljsko preizkušnjo sicer zaznamovala nesreča med Marquezom in Oliveiro.

Matic Kovačič

Zmagovalec uvodne, 25 krogov dolge daljše dirke letošnje sezone prvenstva MotoGP je postal tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia in tako slavil še drugič v letošnjem uvodu sezone po včerajšnji zmagi na Sprint dirki. Na drugem mestu je z zaostankom dobrih šestih desetink sekunde dirko zaključil Apriliin tovarniški dirkač Maverick Vinales in potrdil odlično formo proizvajalca iz Noaleja, na končnem tretjem mestu pa je preizkušnjo končal lanskoletni novinec sezone Marco Bezzecchi na Ducatiju ekipe Mooney VR46.

Na končno četrto mesto se je v zadnjih dveh ovinkih dirke prebil dirkač ekipe Pramac Johann Zarco, ki je dirkal kljub dejstvu, da je bil precej fizično oslabljen zaradi bolezni. Na končnem petem mestu je svoj debi za ekipo Gresini zaključil Španec Alex Marquez, prvo šesterico pa je kljub poškodbi vratu in ramena ob ponovnem prebijanju iz ozadja zaključil tovarniški dirkač KTM-a Brad Binder.

Njegov moštveni kolega Jack Miller je bo debiju za avstrijskega proizvajalca dirko zaključil na končnem sedmem mestu in potrdil, da mu prilagajanje na nov motor ne prinaša velikih težav. Na končnem osmem mestu je po novem slabem začetku dirke zaključil tovarniški dirkač Yamahe Fabio Quartararo in pred drugim tovarniškim dirkačem Aprilie Aleixom Espargarojem, ki je cilj prečkal kot deveti. Prvo deseterico je zaključil Alex Rins ob svojem debiju za ekipo LCR Honde in bil hkrati tudi najboljši dirkač japonskega proizvajalca na portugalski dirki.

Joan Mir je debitantsko dirko v barvah Repsol Honde po kazni dolgega kroga zaradi neodgovorne vožnje med Sprint dirko končal na končnem enajstem mestu, dvanajsto mesto pa si je zagotovil še en Hondin dirkač Takaaki Nakagami. Svoj dirkaški debi na daljši dirki je dirkač ekipe GasGas Augusto Fernandez zaključil na končnem trinajstem mestu, zadnjih dobitnik točk pa je postal drugi tovarniški dirkač Yamahe Franco Morbidelli.

Omeniti velja tudi padec med Marcom Marquezom in Miguelom Oliveiro, ki se je zgodil zaradi napačnega ocenjevanja situacije španskega dirkača Honde, ki je s seboj grdo odnesel portugalskega dirkača Aprilie, ki pa jo je na srečo odnesel brez poškodb.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Msport227.03.2023 10:59
Kaj rečemo kako o let. slo prenosih na tv? Nisem prebiral 24ur portala, a imam občutek da se pon. zgodovina iz f1 in so Keržišnika odpikali, ker se lahko poceni komentira iz LJ kleti. Kavčič je sicer dolgoletni dober pisec v tisku (avto magazin), ampak sem sedaj pogledal za nazaj in ga tam ni več že nekaj časa.
WrongWorld21.10.2023 23:49
keržišnika sicer ne maram ampak slabši od njega so tile kletni komentatorji. raje gledam servus pa čeprav ne razumem nemško.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija