Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Premierni sprint dobil Bagnaia
VN Portugalske - Sprint Dirka
Premierni sprint dobil Bagnaia
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.03.2023 18:10

Novo ero dirk razreda MotoGP na najboljši način odprl branilec naslova.

Matic Kovačič

Uvodno Sprint dirko letošnje MotoGP sezone, s katero se je začela nova era dirk v najelitnejšem motociklističnem tekmovanju, je dobil branilec naslova in tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je v zadnjem krogu uspel prehiteti prehiteti sicer predtem vodilnega dirkača ekipe Pramac Jorgeja Martina in vodstvo uspel zadržati do konca. Martin se je na koncu moral sprijazniti z drugim mestom, na tretjem pa je dirko zaključil dirkač Repsol Honde in najhitrejši po kvalifikacijah Marc Marquez.

Slednji je v boju za tretje mesto na koncu uspel zadržati nalet Avstralca Jacka Millerja, ki je svojo prvo dirko v barvah tovarniške ekipe KTM tako zaključil na končnem četrtem mestu in zaključil pred tremi Apriliami, saj so se na mestih med petim in sedmim zvrstili Maverick Vinales, Aleix Espargaro in novi član ekipe RNF Miguel Oliveira, prva sedmerica pa je dirko zaključila v razmaku le treh sekund. Zadnje točke sta na osmem in devetem mestu osvojila še drugi dirkač ekipe Pramac Johann Zarco in Alex Marquez ob njegovem debiju za ekipo Gresini.

Uvodna preizkušnja se je precej slabo zaključila za Fabia Quartarara, ki jo je po slabem prvem krogu in dotiku z Joanom Mirom, ki je posledično odstopil zaključil tik za dobitniki točk na desetem mestu. Še slabše pa je svojo prvo dirko v barvah tovarniške ekipe Ducatija zaključil Enea Bastianini, ki je ob padcu, ki ga je sicer povzročil Luca Marini, utrpel zlom desne lopatice.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija