Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Marquez z izjemnim krogom Hondo postavil na vrh
VN Portugalske - Kvalifikacije
Marquez z izjemnim krogom Hondo postavil na vrh
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.03.2023 12:53

Marc Marquez z odlično taktiko poskrbel za prvo večje presenečenje letošnje sezone.

Matic Kovačič

Kvalifikacije pred današnjo sprint dirko in jutrišnjo glavno dirko je z novim rekordom steze 1:37.226 dobil dirkač Repsol Honde Marc Marquez, ki je tako poskrbel za prvo veliko presenečenje letošnje sezone, saj glede na pokazano tekom testiranj pole positiona ni pričakoval nihče. Na drugem mestu je kvalifikacije zaključil branilec naslova Francesco Bagnaia z Ducatijem, zadnje mesto v prvi štartni vrsti pa si je zagotovil še dirkač ekipe Pramac Jorge Martin.

Adut domače publike Miguel Oliveira bo svojo prvo dirko z Aprilio začel iz začetka druge štartne vrste po četrtem mestu in tik pred dirkačem, ki ga je zamenjal v tovarniški ekipi KTM, Jackom Millerjem na petem mestu, prvo šesterico in s tem prvi dve štartni vrsti pa je zaključil novi tovarniški dirkač Ducatija Enea Bastianini.

Svojo drugo polno sezono v barvah Aprilie bo Maverick Vinales začel iz začetka tretje vrste po osvojitvi sedmega mesta, ob njem pa bosta dirko pričela še oba dirkača ekipe Mooney VR46, Marco Bezzecchi na osmem in Luca Marini na devetem mestu. Iz četrte vrste bodo dirko pričeli drugi dirkač ekipe Pramac Ducati Johann Zarco, Fabio Quartararo bo novo misijo osvojitve naslova začel iz enajstega mesta, medtem ko si je zadnje mesto v četrti vrsti zagotovil drugi dirkač tovarniškega moštva Aprilie Aleix Espargaro.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija