Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alpine opozarja na neustreznost kazni zaradi startnega položaja
Pravila
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.03.2023 02:42

Alan Permane, športni direktor ekipe Alpine, je pozval FIA k pretehtanju kazni zaradi nepravilnih startnih položajev, ki je bila izrečena na obeh letošnjih dirkah.

Urša Prosenjak HB Press

Na prvi dirki sezone se je Esteban Ocon postavil preveč desno, za kar je prejel 5 sekund kazni. Dva tedna kasneje je napako ponovil Fernando Alonso, ki se je postavil preveč na levo in bil kaznovan z enako kaznijo. Obakrat se je zapletlo pri izvedbi kazni, saj se je ekipa prehitro dotaknila dirkalnila, za kar sta dirkača dobila dodanih 10 sekund. Oconova kazen je obveljala, medtem ko je bila Alonsova kasneje umaknjena.

»Naša kazen je bila upravičena,« priznava Permane. »Bili smo štiri desetinke prehitro pri avtu, zato temu ne oporekamo. Kar pa se nam zdi pretirano, pa je novo pravilo, kje mora dirkalnik stati na startu. Nihče ne pridobi prednosti, če stoji 10 cm bolj levo ali bolj desno. Ne vidim razloga za tako strogo pravilo. Poleg tega lahko FIA nariše oznake kolikor široko želi, o tem ni nobenega pravila.«

Po dirki so George Russell, Max Verstappen in Sergio Perez opozorili, da je iz dirkalnika težko videti oznake. Permane je opazil enako težavo pri svojem varovancu. »Črte lahko vidijo, ko se jim približujejo, ko pa so tam, pa izginejo. Esteban je povedal, da na startnem mestu ni imel pojma, kje je. Zato se mi zdi kazen preveč stroga in povsem nepotrebna.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RR_0122.03.2023 06:13
toćno tako, kvečjemu je za Alonsa bilo malce slabše če bi šel še bolj levo
andrej22.03.2023 07:49
Meni se celo zdi tako bolj varno ker ima dirkač zadaj boljši pregled naprej in prej opazi če se kateri dirkalnik ni premaknil z mesta
hubertfast22.03.2023 12:03
Je vprašanje časa kdaj bo nekdo zopet obstal na startu. Ampak to levo desno ne bo rešilo. To bi teoretično rešila elektronika, da komu ko mu avto ostane vsi za njim dobijo na volanu neko rdečo utripajočo luč.
hubertfast22.03.2023 12:04
To bi vsem pasalo, saj si ne želijo trka in stroškov.
vimc23.03.2023 04:23
Z letz leto v leto slabse s pravili. Čakam samo se da prepovejo prehitevanje ker je to nevarno. @ admin prosi uredi spletno stran tako da se darezultate treningov in dirk enostavno prebrati brez nekih sličic in iskanja med članki.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija