Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Brezstične testne vožnje tudi v Evropi
Tesla
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.03.2023 21:50

Tesla je v Evropi odprla svojo prvo lokacijo za brezstične testne vožnje.

Urša Prosenjak

Prvo vozlišče Teslinih testnih voženj, ki jih potencialni kupci opravijo brez fizičnega stika s prodajnim osebjem, so odprli na Švedskem. Stranke svoj termin rezervirajo na uradni Teslini spletni strani, ob prihodu na lokacijo pa pokličejo predstavnika podjetja. Ta na daljavo odklene izbrano vozilo in vodi kupca skozi celoten postopek, po katerem se začne 30-minutna testna vožnja.

Tesli to omogoča ponudbo testnih voženj z minimalnim številom zaposlenih na lokaciji. Njihova naloga je le čiščenje vozil in polnjenje njihovih baterij. Vseeno pa obstaja nevarnost, da bi na nenadzorovanih vozilih nastala kakršnakoli škoda.

Tovrstno prodajno strategijo Tesla uvaja v ZDA že nekaj let, zdaj pa jo je prenesla še v Evropo, da bi tako spodbudila spletno prodajo in zmanjšala operativne stroške. Ameriški prodajni rezultati namreč kažejo na uspeh takšnega principa. V januarju je Tesla v ZDA zabeležila 50.000 novih registracij, kar je 19.000 več od BMW-ja in dvakrat toliko, kot je dosegel Mercedes-Benz v luksuznem segmentu. V Evropi je zgodba drugačna: Tesla je v prvem letošnjem mesecu prodala le 9.000 novih vozil, Mercedes-Benz več kot 50.000, BMW pa 45.000.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark91122.03.2023 10:18
Ta sistem brez prodajalcev lahko laufa samo, dokler nimajo prave konkurence in se avtomobili prodajajo skoraj sami od sebe...
© Copyright 1999-2022 Avtomanija