Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dve muhi na en mah
Mercedes
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.03.2023 11:28

Nemci so v zadnjih nekaj mesecih prenovili večji del svoje ponudbe. Zadnja v vrsti sta sedemsedežnik GLB in njegov manjši brat GLA.

Peter Pirkovič Mercedes

GLB je luč sveta ugledal leta 2019, medtem ko so istega leta pri Mercedesu predstavili drugo generacijo modela GLA. Minila so štiri leta in to je v avtomobilskemu svetu mejnik za vmesno prenovo. Osvežitev ni tako zelo korenita, gre bolj za površinsko piljenje gubic. Pri obeh so na zunanjosti opazne spremembe na sprednjih žarometih, ki imajo nov LED podpis dnevnih luči, nova je grafika zadnjih luči, prenovili so ponudbo platišč in na seznam dodatne opreme dodali nekaj novih barv. Potniška kabina je bogatejša za kup novih materialov in kakopak več serijske opreme, kot je denimo multimedijski vmesnik MBUX z dvema 10,25-palčnima zaslonoma. Omenjeni sistem zdaj pri obeh zmore brezžično povezovati pametne telefone s sistemi Android Auto in Apple Car Play.

Pri pogonu ostaja bolj ali manj vse enako, le s to razliko, da so vsi bencinski motorji opremljeni s tehnologijo 48-voltnega blagega hibrida, s čimer se skupna moč pogonskega sklopa povečuje za 10 kilovatov. Oba k nam pripeljeta čez nekaj mesecev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija