Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Verstappen ostaja nerešljiva uganka
Sobota - 3. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.03.2023 15:33

Max Verstappen je dobil tudi tretji prosti trening za VN Savdske Arabije. Drugo mesto, toda z več kot šestimi desetinkami sekunde zaostanka, je osvojil Sergio Perez, tretji pa je bil Fernando Alonso.

Matej Natek

V Džedi se je končal še zadnji prosti trening, tudi v tretje z Verstappnom na prvem mestu. In to z naskokom, saj se mu je uspelo po zaslugi časa 1:28.660 od Pereza oddaljiti z več kot šestimi desetinkami sekunde. Še bolj kot to pa bode v oči, da je bil tretjeuvrščeni Alonso celo zadnji, ki je imel za nizozemskim dirkačem manj kot sekundo zaostanka – toda zgolj za 2 tisočinki). Vprašanje torej, če lahko kdorkoli prepreči vnovičen Red Bullov triumf. Po drugi strani pa velja poudariti, da je konkurenca od tretjega mesta naprej izjemno zgoščena. Stroll in Hamilton sta imela namreč povsem zanemarljiv zaostanek za Alonsom, blizu pa je bil tudi Leclerc, uvrščen na 6. mestu. Zgolj desetinko počasneje je trening odpeljal McLarnov dvojec (Norris le 8 tisočink sekunde pred Piastrijem), v najboljši deseterici pa tokrat najdemo še Gaslyja in Sainza.

Celoten trening je sicer potekal relativno mirno. Z izjemo občasnih težav s prometom (tradicionalno je bilo največ težav v zadnjem sektorju), se namreč na stezi ni dogajalo ničesar pretresljivega. Zato pa je zaradi menjave motorja brez odpeljanega kroga ostal de Vries.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija